Vanvid på to hjul: Kørte 200 km/t på landevej

En patrulje kunne ikke undgå at lægge mærke til en motorcyklist, der overtrådte op til flere bestemmelser af færdselsloven.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En motorcyklist med "en voldsomt larmende udstødning" har fået snuppet sit kørekort og sin motorcykel og skal nu finde alternative transportmidler det næste stykke tid.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport for weekenden.

Motorcyklisten gjorde opmærksom på sig selv omkring klokken 18:30, da han kørte af Holbækmotovejen og videre ud på Køgevej i sydgående retning.

Motorcyklens udstødning larmede nemlig så meget, at en patrulje ikke kunne undgå at bemærke ham.

Samtidig havde han et godt tag om gashåndtaget, som han tilsyneladende ikke var ked af at bruge, og derfor besluttede patruljen, at de ville lave et rutinemæssigt tjek af motorcyklisten.

Ligeglad med spærrelinje

Men det tog lidt tid for dem at få motorcyklisten stoppet.

Patruljen fulgte efter ham ad Køgevej, og i krydset ved Vor Frue Hovedgade accelererede motorcyklisten voldsomt, da der blev grønt. Undervejs besluttede han at føre kværnen kun på baghjulet, inden han måtte nedsætte hastigheden på grund af en langsomt kørende traktor, der skabte trafik.

Det passede ikke føreren, der så stort på en spærrelinjen og besluttede at overhale hele køen bag traktoren, inden han igen kun kørte på baghjulet. Patruljen fortsatte efter motorcyklisten, og på strækningen forbi Roskilde Lufthavn og frem til lyskrydset ved Salløvvej og Snoldelev Bygade på Køgevejen nåede motorcyklisten på op omkring 200 kilometer i timen, lyder politiets vurdering.

Nægter vanvidskørsel

Ved føromtalte lyskryds fik politiet kontakt til motorcyklisten, der blev standset uden større dramatik. 

Føreren viste sig at være en 23-årig mand fra Lille Skensved, og han blev sigtet for forskellige overtrædelser af blandt andet færdselsloven.

Samtidig beslaglade politiet motorcyklen med henblik på senere konfiskation, da det blev vurderet, at hans færdsel kan kategoriseres som vanvidskørsel.

Det ville den 23-årige mand dog ikke acceptere, og derfor skal Retten i Roskilde nu tage stilling til, om der er tale om vanvidskørsel, når man - foruden en række andre færdselsforseelser - kører op i mod 200 kilometer i timen på en landevej.Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere