3.000 til Amager Fælled Festival: "Det her er kun starten"

3.000 mennesker var søndag samlet til Amager Fælled Festival. Blandt dem var både tilhængere og modstandere af det omdiskuterede byggeri på Fælleden.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Amager Fælled Festival var navnet på et større arrangement, der søndag trak godt 3.000 mennesker ud i det grønne. En festival der både skulle skabe sammenhold og debat om Amager Fælleds fremtid.

De mange modstandere af det omdiskuterede byggeri ønskede at sende en klar opfordring til politikerne på Københavns Rådhus om at droppe projektet efter valget til november.

Og der var mange modstandere på Amager Fælled søndag. Hver med deres argumenter for at stoppe planerne for at bygge boliger til 5.000 mennesker på den gamle strandeng i det sydøstlige hjørne af Amager Fælled.

- I 1981 lærte jeg Amager Fælled at kende. Så flyttede jeg, men i 1986 vendte jeg tilbage til Islands Brygge og siden da, har jeg været ude på Amager Fælled mindst et par gange om ugen, siger Helen Majew, der brugte sin søndag på Amager Fælled Festival, til TV 2 Lorry.

Nogle vrænger lidt på næsen
Selvom tilhængere af byggeriet på Amager Fælled nok var lige så sjældne som den famøse spidssnudede frø, så var de også at finde til søndags festival.

Blandt dem var Julie Frølich, som er socialdemokratisk kandidat til Københavns Borgerrepræsentation. Hun havde nok at se til med at forklare, hvorfor hun og Socialdemokratiet ønsker at gennemføre byggeriet.

- Jeg vil til hver en tid stå på mål for, at der skal bygges flere boliger i København. Vi har brug for steder, hvor der er billige boliger med adgang til naturen, siger Julie Frølich til TV 2 Lorry.

quote Vi ser nogle, der går forbi og vrænger lidt på næsen, fordi de ikke er super begejstrede for, at vi er her.

Julie Frølich, kandidat til Københavns Borgerrepræsentation

Den socialdemokratiske kandidat var udstyret med en stor bunke flyers og stort gåpåmod. Og selvom hun ikke kom af med alle sine flyers, så vurderede hun det stadigvæk til at være en ganske udmærket dag.

- Vi ser nogle, der går forbi og vrænger lidt på næsen, fordi de ikke er super begejstrede for, at vi er her. Men jeg synes faktisk helt generelt, at vi er blevet taget nogenlunde imod, siger Julie Frølich.

Talere og kendte musikere på scenen
I løbet af den godt tre timer lange festival indtog en længere række talere og kendte musikere scenen. Alle med hver deres forhold til det grønne område på Amager.

- Vi kan ikke være ligeglade med, at vi har et stykke unikt - og det er jo virkelig unikt det her - natur, som skal ødelægges og fjernes, siger entertainer Simon Jul til TV 2 Lorry.

quote Jeg håber fandme, at de stemmer, som de her mennesker har, når ind bag rådhusets mure.

Johan Olsen, forsanger i Magtens Korridorer

- Jeg håber fandme, at de stemmer, som de her mennesker har, når ind bag rådhusets mure. Og at der er nogle, som finder en alternativ løsning på at skaffe de der to milliarder kroner. For det der (byggeriet, red.), det er for dumt altså, siger Johan Olsen, forsanger i Magtens Korridorer og sangskriver på protestsangen "Til Amar Fælled", til TV 2 Lorry.

Amager Fælled Festival var den foreløbige kulmination på det arbejde, som protestbevægelsen Amager Fælleds venner startede for blot 16 måneder siden. Derfor var der også stor tilfredshed med det store fremmøde.

- Vi har arbejdet hårdt for at nå så langt, som vi er, men det lå slet ikke i tankerne dengang. Og det giver os mod til at blive ved med at kæmpe, og det vil vi fortsætte med. Det her er kun starten, siger formand i Amager Fælleds Venner, Steffen Rasmussen.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

billige boliger udskydes

Mange billige boliger bliver udskudt eller aflyst

Vis mere