Hemmelig app er klar til brug: Nu kan du droppe Rejsekortet og kun bruge mobilen

Med appen RejseBillet kan du købe en billet, som gælder i hele landet og til al slags offentligt transport hele vejen fra A til B. Men appen kan ikke alt det, som Rejsekortet kan.

I løbet af de seneste år har TV 2 Kosmopol lavet flere Spørg Os historier om Rejsekortet, hvor vores læsere har efterspurgt en nemmere løsning til det velkendte plastkort. 

Ultimativt en app, hvor man kan checke ind og ud med mobilen i stedet for et kort af plast, man skal huske at forny hver femte år.

Nu er Rejsekort og Rejseplanen klar med første skridt på vejen mod et digitaliseret Rejsekort.

Kasper Schmidt er direktør hos Rejsekort & Rejseplan A/S. Han forklarer i et skriftligt svar til TV 2 Kosmopol, at appen, der hedder RejseBillet, er et supplement til Rejsekortet. 

- RejseBillet er en ny app til køb af enkeltbilletter og pendlerkort, som kan bruges i bus, tog, metro og letbane. Med RejseBillet betales rejsen på forhånd, i modsætning til Rejsekortet, hvor billetprisen betales efter endt rejse, oplyser Kasper Schmidt til TV 2 Kosmopol. 

Spørg Os - Afstemning

_

Dermed opnår man som rejsende ikke samme rabat med appen, som man eventuelt kan få med det fysiske rejsekort, der først beregner den endelige pris, når du er fremme.

Sådan ser den nye RejseBillet-app ud
Sådan ser den nye RejseBillet-app ud
Foto: Grafik: Kirsten Arild / TV 2 Kosmopol

Alt-i-en

RejseBillet-appen læner sig op ad andre billetkøbs apps, for eksempel DSB-appen, hvor man kan købe togbilletter, eller DOT Billetter appen, hvor man kan købe billetter på tværs af offentlige transportmidler, på Sjælland, Lolland-Falster og Møn.

Følg med på Spørg Os siden

 • Se, hvad vi allerede har svaret på

 • Stem på ugens udvalgte spørgsmål

 • Skriv dit eget spørgsmål, der kan undersøges journalistisk

 • Kom ind på Spørg Os siden her

Den nye app skiller sig ud, ved at man kan købe en billet på tværs af alle kollektive transportformer og på tværs af hele Danmark. I næste version af appen bliver det også muligt at få trafikinformation om sin rejse, oplyser Kasper Schmidt. 

Stadig ingen swipe ind swipe ud løsning

RejseBillet er dermed første skridt på vejen mod en app, hvor man swipe ind og ud af sine rejser, som vores læsere har efterspurgt, og som Rejseplan & Rejsekort A/S testede en version af i sommeren sidste år.

- Vi arbejder på at kunne lancere sådan en komplet Rejsekort app. Det kommer, når vi er klar med en løsning, der er brugervenlig, sikker og tilgængelig, og det er vi i gang med at indhente tilbud på, oplyser Kasper Schmidt.

RejseBillet-appen er tilgængelig i Google Play og App Store
RejseBillet-appen er tilgængelig i Google Play og App Store

Anonym app

Siden den 23. august har appen været tilgængelig i Google Play og App Store. 

På trods af at RejseBillet-appen allerede er til at downloade på telefonen, skal man selv opsøge den, for at opdage at den eksisterer. 

Rejseplan & Rejsekort A/S er nemlig ikke begyndt at reklamere for den nye app endnu, fortæller Kasper Schmidt.

- Vi begynder at reklamere med appen lige om lidt, men det er vigtigt for os at lancere en app som fungerer godt. Vi ville gerne vente lidt og se på, hvordan den fungerede ude hos de almindelige brugere. Vi har derfor helt bevidst taget det lidt i etaper, forklarer Kasper Schmidt.


Spørg Os - Formular

_

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik