Mistænkt for Field's-skyderi fængsles på lukket psykiatrisk afdeling

En 22-årig mand, der er sigtet for tre drab og syv drabsforsøg efter skyderi i Field's, varetægtsfængsles i surrogat på lukket psykiatrisk afdeling i 24 dage.

Manden, som politiet mistænker for at stå bag skyderiet i Field's søndag aften, er mandag blevet varetægtsfængslet i 24 dage.

Det kommer til at foregå  i surrogat på lukket psykiatrisk afdeling.

Det har en dommer ved Københavns Byret afgjort mandag eftermiddag efter et knap to timer langt grundlovsforhør.

Årsagen er blandt andet, at der er en begrundet mistanke for, at den 22-årige mand er skyldig i de voldsomme sigtelser.

Ved afgørelsen har dommeren lagt vægt på vidneafhøringer, stillfotos fra videoovervågning samt at den 22-årige var i besiddelse af en riffel ved sin anholdelse.

Retten har desuden nedlagt navneforbud for både den nu varetægtsfængslede og de 10 forurettede personer nævnt i sigtelsen.

Frygter anholdte på "fri fod"

Derudover bliver han fængslet for at forhindre, at han vil kunne begå noget lignende igen.

- De væsentligste skridt nu er at lave genafhøring af anholdte, hvis han vil udtale sig, afhøring af anholdtes familie og omgangskreds og genafhøring af vidner.

- Efter det oplyste om anholdtes personlige forhold, så findes der også grund til at frygte, at anholdte på fri fod vil vanskeliggøre efterforskning ved for eksempel af fjerne beviser og spor, sagde dommeren i sin begrundelse.

Københavns Politi oplyser også på Twitter, at politiinspektør Dannie Rise klokken 16 vil holde en kort pressebriefing foran Teglholm Allé 1-3. Her vil han give seneste nyt om efterforskningen af søndagens skyderi i Field’s.

Den 22-årige er sigtet for at have dræbt en 46-årig mand, en 17-årig pige og en 17-årig dreng. Derudover er han sigtet for syv drabsforsøg.

Sigtelsen mod ham blev læst op ved retsmødets begyndelse af senioranklager Søren Harbo.

- Sigtelsen indeholder ti navne på forurettede. Herudover er der adskillige, der ikke er ramt af skud, men har andre skader. De er ikke i sigtelsen på nuværende tidspunkt. Det er ikke afklaret, om de kommer det, lød det fra Søren Harbo.

Det er uvist, hvordan den 22-årige mand stiller sig til sigtelserne.

Spørg Os - Afstemning

_