Beviser mod 22-årig efter Field's-skyderi holdes hemmelige

Dørene ved et grundlovsforhør mod en 22-årig mand, der er sigtet for drab og drabsforsøg, er blevet lukket.

I en løs, blå T-shirt, et transportbælte om livet og med betjente i skudsikker vest blev en 22-årig mand mandag eftermiddag ført ind i retssal 60 ved Københavns Byret.

Her blev han mødt af sigtelser for tre drab og adskillige drabsforsøg i forbindelse med et skyderi i storcenteret Field's søndag.

Manden er sigtet for at stå bag skyderiet, der skabte kaos og panik omkring klokken 17.30. Han blev anholdt klokken 17.48, bekræftede han i retten mandag.

- Jeg er ikke helt sikker på tidspunktet, sagde han lavt, men bekræftede over for dommeren, at det lød rigtigt.

Det er dog uvist, hvordan han forholder sig til sigtelsen. Ifølge hans forsvarer, Luise Høj, har han endnu ikke taget stilling til det. Det betyder, at han hverken har erkendt eller nægtet sig skyldig.

Grundlovsforhøret blev rykket fra de sædvanlige lokaler i Dommervagten over i et af domstolens største retssale. Og pladserne på tilskuerrækkerne var fyldt helt op.

Flere end 20 pressefolk sad på stolene, mens der blev fundet ekstra stole frem til tre pårørende. Flere gange i løbet af retsmødet kiggede den sigtede ned på dem, mens han andre gange så stift frem for sig.


Protestser blev affejet

Trods protester fra den fremmødte presse blev dørene ved retsmødet lukket, efter at sigtelsen var blevet læst op. Dermed holdes det indtil videre hemmeligt, hvilke beviser politiet mener at have mod manden.

Hvis den sigtede vælger at lade sig afhøre i retsmødet, vil det heller ikke komme frem, hvad han har sagt eller forklaret.

Dommeren valgte at efterkomme ønsket om de lukkede døre fra senioranklager Søren Harbo. Argumentet er hensynet til efterforskningen, og at vidner ikke må blive påvirket af oplysninger, der vil blive fremlagt.

Dørene blev lukket klokken 13.24.

Det er uvist, hvor længe retsmødet vil vare. Dog vil det formentlig strække sig over flere timer, da Søren Harbo skal gennemgå politiets bevismateriale for tre drab og adskillige drabsforsøg mod navngivne ofre.

Anklagemyndigheden går efter at få den 22-årige varetægtsfængslet.

/ritzau/

Spørg Os - Afstemning

_