Journalist kendt skyldig i overgreb og voldtægter af børn

En 47-årig mand er blevet kendt skyldig i flere anklager om seksuelle overgreb og voldtægt uden samleje af mindreårige.

Uge efter uge trådte han ud af en kodelåst dør flankeret af betjente i Retten i Roskildes store sal.

Oftest iført en grålig T-shirt og jeans, lige så ofte med et smil på læben, mens han hilste på de fremmødte.

Den 47-årige tidligere journalist fra Ekstra Bladet er omdrejningspunktet i en spektakulær sag, hvor det kom frem, at han var leder af et internationalt netværk af pædofile, som han fortalte åbent om under retssagen.

Tirsdag er han blevet kendt skyldig i de fleste af punkterne i det 25 sider lange anklageskrift.

Det skriver Ritzau.

Han stod tiltalt for hundredvis af tilfælde af blufærdighedskrænkelser mod mindst 40 børn og 6 tilfælde af voldtægt uden samleje. Hans egne børn er blandt de forurettede i anklageskriftet mod ham, og han er også kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse af dem.

Derudover fandt politiet under ransagningen af hans hus computere, telefoner, tablets og harddisks med 24.121 filer, der viste nøgne børn eller seksuelle overgreb mod børn af forskellig karaktergrovhed.

Der er ikke navneforbud mod den nu dømte journalist, men TV 2 har valgt ikke at bringe hans navn af hensyn til hans børn.

Sagen er rejst som en nævningesag, hvilket viser, at anklageren vil kræve mindst fire års fængsel til journalisten.

Kongen af pædofilt netværk

Den 47-årige var "en konge" i netværket, hvor voksne mænd fik mindreårige til at udføre seksuelle gerninger på sig selv på direkte kamera i forskellige internetfora. Noget, som anklageren kaldte grooming, mens den 47-årige journalist kaldte det "en symbiose".

Samtidig anklagede han rivaliserende netværk af pædofile for at ville gøre skade på børnene, mens hans ambition efter eget udsagn var at beskytte de mindreårige fra mænd, der var værre end ham.

Nu er han kendt skyldig i besiddelse af et stort antal billeder og videoer, der viser overgreb mod børn af forskellige grovhedskarakter, ligesom han er kendt skyldig i voldtægt uden samleje.

Manden har under hele retssagen delvist erkendt tiltalerne, da han vedkender, at billederne og videoerne rigtig nok var hans, men han nægtede at have krænket sine egne børn.

Under retssagen fastholdt manden, at hans relationer til de mindreårige var baseret på gensidig lyst. Han mente heller ikke, at han havde spurgt de mindreårige om at gøre noget, og at de generelt havde gjort det frivilligt.

- Jeg bad aldrig om noget. Jeg slutter ikke en sætning med et spørgsmålstegn noget sted. Men jeg har muligvis tilskyndet det, sagde manden blandt andet.

Omvendt læste anklageren op fra flere samtaler, hvor manden kom med meget specifikke instruktioner til de mindreårige, som på hans opfordring skulle lave seksuelle gerninger på video.

Mandens ekskone har også fortalt, hvordan manden tvang sine børn og hende selv ud af stueplanet i deres fælles hjem, så de for eksempel ikke var i stand til at lave mad i køkkenet i en længere periode.

Der procederes først straf i slutningen af oktober. Næste retsmøde er 26. oktober.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik