Efter negativ omtale: Skandaleramt udlejningsfirma lukker ned på nettet

Ifølge Peder Blak, der står bag bygge- og udlejningsfirmaet Grønnely, er firmaets hjemmeside nede af tekniske årsager.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering den 3. februar klokken 16.26:
Bygge- og udlejningsfirmaet Grønnelys hjemmeside er ikke længere lukket ned.

For få dage siden reklamerede bygge- og udlejningsfirmaet Grønnely med eksklusive og CO2-neutrale lejligheder i Gilleleje og flere andre steder i landet.

Men nu har firmaet pludselig lukket deres hjemmeside helt ned.

Væk er den positive omtale af lejligheder i Langeskov, Gråsten, Gilleleje, Græsted og flere andre steder i landet. Tilbage er kun et logo for Grønnely.

Samtidig har firmaet også fjernet deres Facebook-side, hvor de negative kommentarer til firmaets lejligheder overtog kommentarsporet på mange af firmaets opslag.

Peder Blak, der sammen med sin bror Kristian Blak står bag Grønnely, fortæller tirsdag til TV 2 Lorry, man ikke har lukket ned for Grønnelys hjemmeside.

- Vi har ikke lukket noget ned. Vores hjemmeside er under opdatering. Det er sådan set det. Da vi så historien mandag (fra TV 2 Fyn, red.) blev vi overraskede, fordi vi ikke selv havde set, at hjemmesiden var nede.

- Det er en ren teknisk fejl. Vi har kontaktet udbyderen, og den er oppe igen hurtigst muligt, siger Peder Blak tirsdag til TV 2 Lorry.

Han kan ikke præcisere, hvad "hurtigst muligt" dækker over.

Hvorvidt det også skyldes en teknisk fejl, at Facebook-siden er væk, kan han ikke svare på. 

- Jeg er ikke særlig teknisk dygtig selv, så jeg ved ikke, hvad vi har brugt Facebook til. Så jeg har ikke noget kendskab til, om den er oppe eller nede, siger han til TV 2 Lorry. 

Negativ omtale

Grønnely - som Kristian og Peder Blak står bag - kom for alvor i søgelyset, da TV 2 Fyn i starten af januar fortalte om omfattende byggesjusk i Gilleleje, Græsted, og Langeskov.

Siden har både TV 2 Lorry, TV Syd og flere regionale aviser ligeledes kunne berette om utilfredse lejere, der må leve i lejligheder præget af utætte vandinstallationer, manglende varme, papirtynde vægge mellem lejlighederne, vand- og fugtskader og mange flere belastende fejl og mangler.

- Der er mange frustrationer, vil jeg sige. Vi kan faktisk ikke gå ud af vores dør, uden der kommer en beboer, som tager fat i os, for de er lige så frustrerede, som jeg er, sagde Peter Bergstrøm, der bor i Grønnely Parken i Gilleleje i Gribskov, til TV 2 Lorry i starten af januar.

Sikkerhedsstyrelsen har fundet ulovlige elinstallationer i både Gilleleje og Langeskov, og nu undersøger Sikkerhedsstyrelsen, om Grønnely har brugt uautoriserede installatører.

Ufaglærte håndværkere

Ifølge lejerne er det ikke mærkeligt, at Sikkerhedsstyrelsen har kunnet finde de mange ulovlige installationer, da de har konstateret, at både byggearbejdet og reparationer bliver udført ufaglært østeuropæisk arbejdskraft.

Selskabet er også blevet politianmeldt af Kerteminde Kommune for at lade lejerne flytte ind, uden at der var givet ibrugtagningstilladelse, og Gribskov Kommune i Nordsjælland har varslet brandsyn af lejlighederne i en ombygget skole i Gilleleje.

På anmeldersiden Trustpilot får Grønnely helt overvejende lammende kritik og meget dårlige anmeldelser.

Kristian og Peder Blak står også bag værtshuskæden Old Irish Pub, der har 18 værtshuse i Danmark - blandt andet i København – og 22 i andre nordiske lande. Kæden er stadig aktiv med både hjemmeside og facebookside.

Uenigheder efter møde 

I midten af januar havde beboerne i Grønnely Parken i Gilleleje et længe ventet møde med ejerne Kristian og Peder Blak om de mange problemer i ejendommen.

Efterfølgende var der dog delte opfattelser af, hvordan mødet var forløbet. Mens ejerne synes, det gav en god dialog, så var beboerne langt fra tilfredse.

Peter Bergstrøm bor i ejendommen og var med på mødet som både lejer og beboerrepræsentant. Og spørger man ham, så fik lejerne ikke noget ud af mødet.

- De (Kristian og Peder Blak, red.) kommer med åbne arme, og der er sådan set ikke en ting, vi (beboerne, red.) ikke kan få.

- Det er spil for galleriet. Jeg tror ikke på noget af det, sagde han efterfølgende til TV 2 Lorry.

Det var dog en anden udlægning af weekendens møde, der kom fra Peder Blak, som er en af ejerne bag Grønnely A/S.

- Vi havde et rigtig godt møde med en god dialog, lød hans svar til TV 2 Lorry.

Er I tilfredse med udfaldet af mødet?

- Ja, det synes jeg. Det er altid dejligt med dialog. Og så er det godt at få luftet de frustrationer, så vi kan slå en streg i sandet. Vi er et klart bedre sted nu, sagde Peder Blak til TV 2 Lorry.

Nyt selskab

Samtidig med nedlukningen af firmaets digitale markedsføring har Blak-brødrene stiftet et nyt selskab.

Af CVR-registret fremgår det, at Kristian og Peder Blak har stiftet Ejendomsselskabet af 10.01.22 ApS, hvis formål er "gennemførelse af byggeprojekter" og "at købe fast ejendom med henblik på udlejning og dermed beslægtet virksomhed."

De to brødre fra Roskilde ejer hver 50 procent af det nye selskab, hvis formål er nærmest identisk med Grønnelys virksomhedsbeskrivelse.


I forvejen er der registreret mere end ti forskellige selskaber på adressen Roskildevej 244 i Rødovre, der tidligere rummede forlystelsesstedet Damhuskroen.

De fleste af selskaberne har ifølge CVR-registret aktiviteter inden for byggeri.

Tirsdag aften er sagen på dagordenen ved byrådsmødet i Gribskov Kommune. Her skal byrådet orienteres om Grønnelys byggeri i kommunen. TV 2 Lorry følger sagen.

TV 2 Lorry har tidligere fortalt om, hvordan det udskældte firma har lagt et stuegulv ovenpå en kloak. Se eller gense indslaget nedenfor.

Flere steder kæmper lejere en kamp med udlejningsfirmaet Grønnely. Vi har tidligere fortalt om voldsomt byggesjusk i ejendomme i Gilleje. Men det er ikke det eneste sted den er gal. I Esbønderup har det udskældte firma feks lagt et stuegulv oven på en kloak


Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere