Kommune i kovending: Går alligevel ind i sag om livsfarligt byggesjusk

Gribskov Kommune går nu ind i sagen om skandalebyggeriet Grønnely Parken, selvom de i første omgang afviste det.

Selvom Gribskov Kommune for bare ni dage siden afviste at gå ind i sagen om det omfattende byggesjusk i Grønnely Parken i Gilleleje, så har piben fredag fået en anden lyd.

Det oplyser Dorethe Ungstrup, der er centerchef for Teknik og Borgerservice i Gribskov Kommune i en mail til TV 2 Lorry.

- Gribskov Kommune har varslet et brandsyn.

Fare for stød og brand

Sagen begyndte i starten af januar, hvor TV 2 Lorry i samarbejde med TV 2 Fyn kunne afsløre, at udlejningsejendommen Grønnely Parken i Gilleleje er fyldt med fejl og mangler.

Det betyder blandt andet, at lejere må leve med vand gennem loftet, utætte vinduer og ulovlige elinstallationer, der giver fare for stød og brand.

Dengang nægtede Gribskov Kommune at stille op til interview. I stedet skrev de i en mail:

- Gribskov Kommune har ikke hjemmel – det vil sige lovgrundlag – til at gå ind i sagen, da ansvaret ligger hos bygherre/ejer. Byggeriet er opført med certificeret brandrådgiver, og Gribskov Kommune har udført færdigsyn på byggeriet, uden at fejl og mangler kunne registreres ved gennemgangen. Bygherre og ejer har ansvaret for, at byggeriet er udført efter gældende lovgivning.

Men nu vil kommunen altså alligevel gå ind i sagen.

Blev gjort opmærksom på problemet i december

Det sker ifølge Dorethe Ungstrup efter, at Gribskov Kommune er blevet opmærksom på en rapport udarbejdet af Sikkerhedsstyrelsen, der "blandt andet omhandler elektriske installationer, der muligvis frembyder brandfare".

- Kommunen reagerer derfor nu med Sikkerhedsstyrelsens rapport i hånden og den tvivl, der er opstået i forhold til brandadskillelser imellem boligerne. Kommunen vil undersøge hvordan brandadskillelsen i ejendommen er udført. 

quote Kommunen risikerer jo at stå med en ejendom, hvor folk brænder inde.

Claus Højte, direktør, Lejernes Landsorganisation

Allerede den 9. december blev Gribskov Kommune dog gjort opmærksom på problemerne.

Det skete på et møde mellem beboerrepræsentanter og Kommunen. Dengang fandt kommunen ifølge Dorethe Ungstrup dog ikke grund til at betvivle sikkerheden.

"Risikerer at folk brænder inde"

Ifølge Claus Højte, der er direktør i Lejernes Landsorganisation, er Gribskov Kommunes langsomme reaktion problematisk.

- Kommunen risikerer jo at stå med en ejendom, hvor folk brænder inde, sagde han i den forgangne uge til TV 2 Lorry.

Grundet de alvorlige forhold i ejendommen savner Claus Højte, at kommunen handler hurtigere og forkorter tiden på svarfrister.

- Når der er tale om så alvorlige ting, som der er her, så må man skære ned på tiden. Hvis der er noget, der er brandfarligt, så skal man reagere med det samme, fastslår han.

En af beboerne, der har klaget over det omfattende byggesjusk, er Peter Bergstrøm. Det fik efterfølgende bygge- og boligselskab til at gå til modangreb. Se eller gense indslaget herunder:

Vi begynder med nyt i sagen om massivt byggesjusk i Grønnely Parken i Gilleleje. Vi har gennem den seneste uge fortalt om kritisable forhold for både lejere og ansatte hos bygge og udlejningsvirksomheden Grønnely A/S fra Rødovre. Beboerne har nu modtaget et brev fra ejerne - et brev som kritiseres af LLO og af lejerne.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik