Pakkebokse sat op ved stationer på Stevns - skal gøre det nemt at handle online

Det skal være nemmere at handle pakker på nettet. Derfor har Stevns Kommune fået opsat nogle nye nærbokse ved tog- og busstationer.

Det er blevet noget kortere at tage turen hen til pakkeposten for borgerne på Stevns.

I Valløby er der sat en af de såkaldte nærbokse op, som kommer ud af et samarbejde, som Stevns Kommune har sagt ja til med PostNord og Movia. 

De har i et forsøg valgt at sætte i alt fem nærbokse op ved tog- og busstationer i Stevns Kommune. Der er nemlig rigtig mange danskere, der handler på nettet. Ifølge Dansk Erhverv handlede danskerne sidste år for i alt 142 milliarder kroner online på diverse webshops. 

En af dem, der nu får glæde af de såkaldte nærbokse, er blandt andre Charlotte Helvig.

- Det er fantastisk, og det er nærmest på den anden side af min væg, så jeg skal ikke klage, siger hun. 

- Jeg tænker, at i vores lille samfund, synes jeg, det er rigtig fint, for mange gange skal vi langt væk for at hente nærpost. Vi skal for eksempel til Køge, så jeg synes jo, det er fantastisk, siger hun. 

quote Nethandlen stiger, kunderne vil kunne hente deres pakker, når det passer dem

Mette Morsing, distriktschef hos PostNord

Også Dan Andersen fra Strøby Egede er begejstret for de nye pakkebokse. 

- Det er jo nemmere, end at jeg skal hen til en bager eller en brugs eller et eller andet sted. Og det er smart, at man kan komme når man vil, siger han. 

Nærbokse giver en god service

De nye nærbokse betyder også, at man nu både kan afhente og sende pakker døgnet rundt.

Og det er en stor gevinst for Stevns, lyder det fra kommunens folk. 

- Men den internethandel, der stiger og stiger, så giver det bare en god service. Det er en god mulighed for, at vi kan hente pakker tæt på, hvor vi bor, så det giver jo sådan en ekstra tryghed i, at man godt kan bosætte sig derude, hvor der er lidt langt til alting, siger Flemming Petersen (V), formand for Plan, Miljø og Teknik.

Charlotte Helvig fra Stevns tror, nærboksene vil komme mange borgere til gavn.
Charlotte Helvig fra Stevns tror, nærboksene vil komme mange borgere til gavn.
Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Hos PostNord har de som altid travlt på grund af den store internethandel. Og de kommende seks måneder skal 2.000 nærbokse sættes op over hele landet.

- Det er simpelthen en del af udviklingen, der er. Nethandlen stiger, kunderne vil kunne hente deres pakker, når det passer dem. Og det vil vi rigtig gerne hjælpe dem med, siger Mette Morsing, distriktschef hos PostNord.

Vil opsætte 10.000 nærbokse på sigt

På sigt er målet 10.000 nærbokse. I første omgang er Stevns en prøvekommune det næste halve år for både PostNord og Movia.

Hvis det viser sig, at de nye pakkebokse bliver en succes, kommer der endnu flere muligvis til ved den kollektive trafik. 

Men risikerer man ikke også at lukke ned for nogle andre ting, altså at det for eksempel skaber mindre liv i den lokale Brugs, hvor man også henter pakker?

- Jo, det gør man selvfølgelig, men den ekstra service, synes jeg, opvejer det. Det er virkelig en god service for borgerne på Stevns, at man kan hente sin pakke, når man vil, siger Flemming Petersen fra Stevns Kommune.

Ifølge PostNord oplever de, at flere af postbutikkerne i de mindre byer må lukke. Derfor er det formentlig en boks, som udgør fremtiden.

- Nogle byer, hvor der bliver længere og længere afstande i mellem butikkerne, der giver det rigtig god mening at få en nærboks, så kunderne kan hente deres pakke tæt på, hvor de bor, lyder det fra Mette Morsing.

 
 
Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

På Stevns har også Holtug fået sin egen Nærboks. I det nye år følger tre mere på Stevns.

- Vi har mange ældre og dårligt gående og busserne kører ikke tit, så jeg synes, det er rigtig fint. Jeg tror, det kommer til at hjælpe rigtig mange borgere herude i de små samfund, siger Charlotte Helvig fra Stevns.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik