Ikonisk band omgår coronaregler i forbindelse med koncert i København

Kunstnerne bag superhittet 'Don't you (forget about me)' skal spille to gange tirsdag aften.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Koncerten på det københavnske spillested Vega med det skotske rockband Simple Minds bliver afholdt til trods for Sundhedsstyrelsens anbefaling om at aflyse arrangementer med flere end 1000 deltagerere.

Det skriver Vega på deres hjemmeside.

Den udsolgte koncert havde forventet at have 1500 publikummer og ville dermed overskride Sundhedsstyrelsens grænse, som er blevet slået fast i forbindelse med udbruddet af covid-19-sygdommen.

For at leve op til den anbefaling, har Vega og Simple Minds derfor valgt at dele koncerten op i to.

- Der er solgt en hulens masse billetter, og der er mange mennesker som glæder sig til at møde bandet. Så vi har besluttet af efterleve de anbefalinger som statsministeren kom med, og samtidig begrænse vores tab som virksomhed, siger Steen Jørgensen, der er direktør hos Vega til TV 2.

750 personer til hver koncert

De to koncerter kommer til at finde sted 10. marts klokken 19.00 og klokken 22.00. Og de berørte koncertgængere bliver ifølge Vega informeret via e-mail.

- Det vil betyde, at der vil være cirka 750 mennesker til hver koncert, og hele salen er fortsat åben, så de kan fordele sig over hele området, siger Steen Jørgensen.

Simple Minds blev dannet i 1978 og slog for alvor igennem med sangen 'Don't you (forget about me)' fra filmen 'Breakfast Club' fra 1985. 80'erne var gruppens storhedstid, men de er op igennem 90'erne og ind i 00'erne fortsat med at udsende plader. Senest albummet 'Graffiti Soul' fra 2009.

Ændringen kommer i kølvandet på flere aflyste og ændrede begivenheder. Senest blev 'X Factor' afholdt uden publikum, samtlige Super liga-kampe spillet på tomme stadioner og landsholdskampen mellem Danmark og Færøerne 23. marts bliver afviklet uden tilskuere.

Få hele overblikket over aflyste og udsatte begivenheder i TV 2 Lorrys sendeområde her.Vis mere
ANDERS

”Bevar Irma”:
Kunder vil danne ring om butikkerne og madanmelder samler underskrifter

Søs, Freja og Alvilda

Søs, Freja og Alvilda skal stå i spidsen for omstridt socialt medie i kommune

Vis mere