Mand død af coronavirus i Danmark var en legende, siger journalist

Kwabena Maanu Kblev ramt af en blodprop i december, men var kommet sig og ifølge venner og familie ikke døende, da han blev smittet med coronavirus.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til søndag døde en dansker, der var smittet med coronavirus på Herlev Hospital.

”En ældre person,” skrev Region Hovedstaden om manden. Men denne ældre person var 62-årige Kwabena Maanu.

Det fortæller både hans datter og hans gode ven og journalist på Weekendavisen Søren K. Villemoes til TV 2.

Ifølge Villemoes fik Kwabena Maanu en blodprop i hjerne og lunger i december 2019. Efterfølgende fik han hjertestop og lå i koma, hvor han fik lungebetændelse.

Da han blev indlagt, var han på en døgninstitution.

- Men han var kommet sig igen. Han havde godt nok fået en hjerneskade og skulle på plejehjem, men han var ikke syg. Han var svækket, siger Søren K. Villemoes.

På flugt

Kwabena Maanu var musiker, pladebutiksejer og koncertarrangør, og ifølge Villemoes manden, der ”præsenterede danskerne for den afrikanske musikscene.” Han var et kendt ansigt i det dansk-afrikanske-caribiske musikmiljø.

Men han var også en mand, der havde været på flugt fra Ghana. For at komme ud af landet fik han lavet et nyt pas, hvori hans fødselsdato blev ændret, således han blev ældre, end han egentlig var. Dengang måtte man ikke rejse, hvis man var under 25 år, så det blev han, og han rejste til Danmark, hvor hans bror var Ghanas ambassadør, fortæller Søren K. Villemoes

- Han flygtede fra Ghana, da militæret havde fængslet ham og nogle andre unge venner uden grund. Han blev banket og slået bevidstløs og kom ikke for en dommer før tre måneder senere, hvor han så blev løsladt uden nogen dom, siger han.

- Ikke ordentlige forholdsregler

Kwabena Maanu efterlader sig tre voksne døtre og en kone, som ifølge Søren K. Villemoes har en bøn om, at man sørger for at lave ordentlige forholdsregler på døgninstitutioner, så coronasmitten ikke kommer ind.

- De har mistet deres far, fordi der ikke har været ordentlige forholdsregler, siger han.

- For os, der kendte ham og ved, hvem han er, tjener det ham slet ikke til ære at kalde ham en ”ældre mand død på Herlev”. Han var en legende.

 Vis mere
20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Tivoli rødt og hvidt

Efter dansk VM-triumf:
Bygninger lyste op i rødt og hvidt

Vis mere