Tiltalt for overgreb mod 26 ofre: - De gør det for at ødelægge mig

En mand, der er kendt som TikTok-manden, risikerer flere års fængsel. Han nægter sig skyldig.

Han kan ikke forklare hvorfor. Men af en eller anden grund har et stort antal mennesker følt et behov for at udstille ham. Ja, ligefrem at ødelægge ham.

Derfor befandt en 30-årig mand sig onsdag i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for en række overgreb blandt andet i form af vold, voldtægt, trusler og tvang.

Det var i grove træk mandens egen udlægning, efter at han ledsaget af to betjente havde fundet vej til retssal 41 iført gråt jakkesæt, grøn skjorte og sorte støvler.

Anklagemyndigheden havde en anden udlægning, som anklager Anders Larsson gennemgik, imens tiltalte tyggede tyggegummi.

TikTok-manden nægter sig skyldig

Ifølge anklageskriftet har manden over en tiårig periode begået 17 voldtægtsforhold, hvoraf der i flere tilfælde er tale om fuldbyrdede voldtægter, også mod piger under 15 år. Dertil vold og andre overgreb. I alt 36 forhold og 26 ofre.

I et særligt groft tilfælde blev en pige under 15 år i flere dage frihedsberøvet, fastspændt og voldtaget sammen med en medgerningsmand, der selv var mindreårig og derfor straffri.

Den tiltalte nægter sig skyldig.

- De sigtelser, jeg har fået, er løgn. Det er pis, det passer ikke, udbrød han onsdag i retten, mens anklageren afhørte ham om en helt særlig pincet.

Der er nedlagt navneforbud i sagen. Men retten har givet tilladelse til, at medier kan omtale manden som Mikkel eller som TikTok-manden.

quote Jeg er den eneste, der ikke må have en pincet på afdelingen

Tiltalt

Det er det navn, han er blevet døbt i medierne. Manden er nemlig kendt og berygtet på sociale medier og har blandt andet været genstand for en podcast og en tv-dokumentar.

Hvorfor så mange personer har anmeldt ham, og hvorfor sagen ”åbenbart” er så stor i ”nogens øjne”, havde han ikke nogen forklaring på i retten.

- Jeg ved det ikke helt. Jeg regner med, at de gør det for at ødelægge mig som person, sagde han.

Et spørgsmål om en pincet

Sagen begyndte 3. maj 2021. Her fik Københavns Politi et brev fra en advokat, der ønskede at anmelde manden på vegne af 56 kvinder. Flere af dem var medlem af en Facebook-gruppe, der havde navnet ’Mikkels ofre’.

Det førte 18. maj til anholdelsen af manden i hans mors lejlighed, og dagen efter blev han varetægtsfængslet.

Imens meddelte han via sin forsvarsadvokat, at han ønskede at lade sig afhøre af politiet, hvilket man som sigtet ikke har pligt til.

Men efter tre afhøringer stillede han krav for sin deltagelse. Han ville have en pincet med ind i sin celle i arresten, så han kunne gøre noget ud af sig selv. Da det blev afvist, meddelte han via sin forsvarer, at han ikke ville afhøres igen.

- Jeg er den eneste, der ikke må have en pincet på afdelingen, beklagede han sig i retten.

Det gav ingen mening, syntes han. Men det var ikke kun derfor, at han ikke længere ville deltage. Han følte sig uretfærdigt behandlet, forklarede han. Af politiet og i arresten.

Følte sig hængt ud

Også før sin anholdelse følte manden sig ofte dårlig behandlet.

På et tidspunkt var han blevet hængt ud på Facebook af en rocker for at have taget kontakt til dennes datter, selvom han mente, at han var uskyldig.

- Så er det mig, der er skurken igen. Så på den måde er det alle, der er ude efter mig, forklarede han i retten.

quote Jeg er meget sådan se mig-agtig

Tiltalt

Ifølge tiltalte har han fået mange trusler, og mange har udstillet ham på sociale medier. Han kan ikke forklare hvorfor. Men han fortalte i retten, at han tidligere har tiltrukket sig meget opmærksomhed på sociale medier.

- Jeg er meget på, tror jeg. Jeg er meget sådan se mig-agtig. Jeg kunne godt lide at have mange følgere på det tidspunkt, sagde han med henvisning til tiden inden sin varetægtsfængsling.

Han beskrev i den forbindelse sig selv som ”en sjov type”, der ofte fik at vide, at han lavede sjove videoer på eksempelvis TikTok.

Det var vigtigt for ham at have mange følgere på sociale medier, fordi det gav ham den tryghed og den selvtillid, han havde manglet i sin barndom, forklarede han. En barndom, hvor han flere gange var anbragt uden for hjemmet.

25 retsdage

Der er 26 forurettede i sagen, som alle skal afgive forklaring, ligesom tiltalte skal forklare sig yderligere. Det er der afsat i alt 25 dage til, og dommen ventes i maj.

Sagen kører som nævningesag, hvilket betyder, at anklageren vil gå efter en straf på mere end fire års fængsel. Men det kan også ende med en anden sanktion end en udmålt fængselsstraf. For eksempel en behandlingsdom eller forvaring på ubestemt tid.

Han er i forvejen idømt tre års fængsel for voldtægt og krænkelser af mindreårige piger. Det blev han i november ved Retten i Helsingør.

Du kan læse mere om mandens forklaring i TV 2s liveblog fra retten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik