TV 2 erfarer: Folketingsmedlem anmeldt for grooming

Opdateres...

Folketingsmedlemmet Mike Fonseca er blevet anmeldt til politiet for grooming. Det erfarer TV 2.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter over for TV 2, at de lørdag aften modtog en skriftlig anmeldelse for grooming, men nævner ikke, hvem anmeldelsen konkret drejer sig om.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Hvad er grooming?

Grooming beskriver en proces, hvor en krænker opbygger en relation til et barn med henblik på at få barnet til (tilsyneladende frivilligt) at indgå i aktiviteter, der skal tilfredsstille krænkeren.

Begrebet anvendes altså om en seksuel krænkers manipulation af et barn. Grooming er en avanceret manipulationsproces, og det kan have alvorlige konsekvenser for det barn og den familie, der er udsat.

Kilde: Red Barnet

Fredag aften fortalte Mike Fonseca til TV 2, at han forlader partiet, fordi han ikke overholder partiets adfærdskodeks, da han er blevet kæreste med en pige på under 18 år.

Kort efter fortalte partiformand Lars Løkke Rasmussen, at det drejer sig om en 15-årig pige, og forholdet blev indledt, mens hun gik i 8. klasse.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Mike Fonseca.

Politisk ordfører: Øv

Lørdag skrev Mike Fonsecas nu tidligere partifælle Monika Rubin, der er Moderaternes politiske ordfører, et opslag på Facebook, hvor hun skrev, at "i fagtermer kaldes det grooming".

- Øv, at vi har haft en mand i folketingsgruppen, der mener, at det som voksen er helt ok at bruge sin status og erfaring til at forføre et ungt menneske - ja jo et barn, skrev hun.

I opslaget har hun indsat en definition på begrebet grooming fra Red Barnets hjemmeside. Hun beskriver i opslaget, at hun sad til sin 16-årige kusines fødselsdag, da snakken faldt på ”ham der KlammeMike”.

- Øv, for en knude i maven! Og øv for nogle grimme billeder på nethinden, af en stor og fuldvoksen mand, i seng med min kusine, skriver Monika Rubin.

Bliver løsgænger

Mike Fonseca er lige nu på sygeorlov fra Folketinget, og når han vender tilbage, bliver det som løsgænger, forklarede han fredag.

Han nævnte i samme omgang tre partier, som han måske kunne se sig selv i i fremtiden. Det gjaldt Socialdemokratiet, Venstre og Liberal Alliance.

Alle tre partier afviste dog lørdag, at der er plads til Mike Fonseca hos dem.

Mike Fonseca har forklaret, at han har samtykke til forholdet fra både pigen og hendes forældre. Forældrene har bekræftet deres samtykke over for Ekstra Bladet.

Lars Løkke Rasmussen slog fredag fast, at han som partiformand selv har været inde over beslutningen om, at Mike Fonseca ikke skal vende tilbage til partiet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik