Indenfor bare 10 år har Morten Messerschmidt været udsat for voldsomme udfordringer i sit privatliv.
Hans søster Line blev myrdet af sin kæreste, og hans papdatter Johanne pådrog sig en hjerneskade ved en trafikulykke.
- Ingen kommer igennem livet uden udfordringer, men det er klart, at når man har en papdatter, der kommer så galt afsted, så bliver ens liv sat i perspektiv, siger den 42-årige formand for Dansk Folkeparti.
(Artiklen fortsætter efter faktaboxen.)
Blå Bog: Morten Messerschmidt (DF)
• Folketingsmedlem for DF. Valgt i Københavns Omegns Storkreds fra 1. november 2022. Første gang valgt ind i Folketinget i 2005.
• Formand for Dansk Folkeparti fra 2022.
• Medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti 2009-2019.
• 43 år og samboende med Dot Wessman.
- Det samme gælder for dengang min søster desværre blev myrdet af sin kæreste. Vi stod både med sorgen og tabet, men også med hendes fire børn, siger Morten Messerschmidt. Man får nogle erfaringer i, hvordan man skal håndtere alvorlig sygdom i familien, fortsætter han.
Ro i troen
Familien har nu fundet en metode at deles om ansvaret for søsterens fire børn, fortæller Morten Messerschmidt, da vi er på besøg på Bakkens Hvile.
1 ud af 70
I portrætserien "1 ud af 70" sætter TV 2 Kosmopol fokus på en række politikere valgt ind i hovedstadsområdet.
Se afsnittet om Morten Messerschmidt på TV 2 Kosmopol.
Her bor Morten Messerschmidt i en sommerlejlighed sammen med sin partner, bakkesangerinde og direktør, Dot Wessman.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
En af de ting, Morten Messerschmidt har taget med sig fra de seneste 10 års udfordringer, er evnen til at være beredt på det værste.
- Det er en styrke, at man gør sig klart, at livet ikke kun er lykke og idyl. Det er en af de ting, jeg har taget med mig, ligesom jeg har fundet en ro i troen og i kirken, siger han.
(Artiklen fortsætter efter videoen.)
Dyrene skal have det godt
Dyrevelfærden har altid stået højt på Dansk Folkepartis dagsorden – også i Københavns Omegn, hvor Morten Messerschmidt er valgt.
Er det et særligt problem her i Hovedstadsområdet?
- Det er det blevet efter Corona, hvor der var rigtig mange, som måske kedede sig lidt og derfor anskaffede sig et kæledyr, fortæller Morten Messerschmidt
- Men efter dagligdagen er vendt tilbage, har vi hørt om mange dyr, som selvom de ikke er egnet til at leve i naturen, er blevet sat fri i naturen.
Derfor er Morten Messerschmidt også glad for at have været med til at sætte flere penge af på finansloven til dyreværn og dem, der tager sig af dyrene.
Du kan se hele portrættet af med Morten Messerschmidt i vores serie ”Én ud af 70” på tv2kosmopol.dk.
1 ud af 70