Folketingsmedlem kendt fra Luksusfælden: "Sådan blev jeg drillet som barn"

Mette Reissmann kæmpede både med vægt og sygelig generthed som barn. I år har hun 20-års jubilæum, som højttalende kandidat til Folketinget.

60-årige Mette Reissmann var et meget tyndt barn. 

Eller som hun selv siger ”en lille splint, der ikke kunne fylde bukserne ud.” Og så var hun så genert og usikker, at bare det at sige goddag til folk kunne få hende helt ud på grådens rand.

- Jeg var simpelthen en mørkeræd pivskid, siger Mette Reissmann om sig selv og husker en særlig begivenhed:

- En juleaften havde min onkel klædt sig ud som julemand, og da han kom ind i stuen, blev jeg så bange, at jeg gemte mig under spisebordet og græd af skræk, forklarer hun.

I dag sidder hun i Folketinget for Socialdemokratiet - valgt i Københavns Storkreds. Det er anden gang hun sidder i Folketinget og faktisk har hun i år 20-års jubilæum som kandidat for Valbykredsen.

- Hver dag, når jeg kører på arbejde, så tænker jeg på, hvor heldig jeg er, at jeg får lov til at være med til at forme nogle rammer, der har så stor betydning for andre mennesker, siger Mette Reissmann, som tidligere har været TV-vært på hitprogrammet "Luksusfælden".

Mette Reissmann (S) har i år 20-års jubilæum som folketingskandidat.
Mette Reissmann (S) har i år 20-års jubilæum som folketingskandidat.

Førte til drillerier

Mette Reissmanns udfordringer med vægten som barn og ung førte til en lang række drillerier.

- Jeg blev drillet, fordi jeg var så tynd. Mine klassekammerater kaldte mig både stankelben og Biafrabarn, fortæller Mette Reissmann og fortsætter:

- Det var dengang, hvor Danmark lavede landsindsamlinger til alle de tynde, små, sultne børn i Biafra. Og jeg kunne i hvert fald godt høre, at det var ikke rart. siger Mette Reissmann.

quote Mine klassekammerater kaldte mig både stankelben og Biafrabarn

Mette Reissmann (S)

Men drillerierne fulgte hende også, da hun flyttede fra Esbjerg til København for at gå på Handelshøjskolen:

- Når for eksempel læreren spurgte om noget, og jeg så rakte hånden op og svarede, så sad der nogen nede bag ved og sagde ” WAA WAA WAA” og gjorde nar af, at jeg talte jysk. Jeg glemmer det aldrig, siger Mette Reissmann, da TV 2 Kosmopol besøger hende i hjemmet på Østerbro.


Hun mærker også, at drillerierne gennem alle årene har sat sig i hende.

- Jeg er blevet sådan, at når jeg oplever, at der er nogen, der bliver omtalt grimt eller bliver talt grimt til, så griber jeg ind. Så hele min lyst til at sørge for at ordentligheden eksisterer, det tror er grundlagt i min barndom, siger Mette Reissmann.

Blå bog: Mette Reissmann (S)
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Københavns Storkreds fra 1. november 2022.
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Københavns Storkreds fra 15. september 2011 - 5. juni 2019 
Erhvervsordfører fra 2022
TV-vært på programmet "Luksusfælden"

Byudvikling og maritime erhvervsuddannelser

Der er bølger og havvand i Mette Reissmanns årer. Hendes far var skibsfører og det er hendes papbror også.

- I min familie har vi altid sagt: Hvis der er nogle problemer, så tag ud at sejle, så løser problemerne sig, siger hun.

Og det er også en af grundene til, at hun har særligt fokus på oprettelsen af flere maritime erhvervsuddannelser i København - i samarbejde med blandt andre Skoleskibet Georg Stage:

- Skoleskibet Georg Stage, som ligger til kaj ved Nyholm, betyder, at vi kan trække helt unge mennesker med ind i en kommende maritim HUB her på Nyholm – med i planerne hører også udviklingen af et åndehul for københavnerne , slutter Mette Reissmann.

Én ud af 70

I portrætserien "1 ud af 70" sætter TV 2 Kosmopol fokus på en række politikere valgt ind i hovedstadsområdet.

Se afsnittet om Mette Reissmann på TV 2 Kosmopol.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik