Politi advarer: Slet denne mail med det samme

"SLET DENNE MAIL MED DET SAMME", så kort og kontant lyder meldingen fra Nordsjællands Politi.

Endnu en gang forsøger kriminelle via internettet at franarre dig dine penge. Men denne gang er folkene bag blev endnu dygtigere end sædvanlig, lyder det fra Nordsjællands Politi. 

- Der er for tiden en troværdig mail i omløb, hvori der står, at nogle varer er blevet pakket, og at detaljerne om indkøbet kan ses på den vedhæftede faktura. Mailen ser umiddelbart ud til at komme fra faktura.dk, men det gør den ikke, skriver Nordsjællands Politi på Facebook. 

Kræver løsesum hvis du klikker på link

- Klikker man på den vedhæftede fil, får man nemlig ikke en faktura at se, men i stedet en trussel om, at filerne på ens computer er blevet låst. Afsenderne kræver derefter en løsesum for at låse filerne op igen. 

- Vi har vedhæftet et screendump af den pågældende mail, så I kan se, hvad I skal være på udkig efter. På billedet har mail-programmet selv markeret den som spam, men det er ikke alle, der får vist en sådan advarsel. Derfor får I nu også en advarsel fra os:

Hvis du modtager en mail som den på billedet, så slet den med det samme, afrunder Nordsjællands Politi. 

Men det er ikke kun via internettet de kriminelle slår til, de ringer også gerne på din telefon og forsøger at lokke informationer ud af dig. 

Pensionisten Tove Kjær-Hansen har fundet den helt geniale måde at trætte gerningsmændene bag såkaldte fupopkald. Se mere i indslaget her. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik