Novo Nordisk planter 24.000 træer i Måløv til foråret

65.000 kvadratmeter skov skal plantes rundt om Novo-kontorene ved Måløv i Ballerup Kommune.

Selvom industri og natur måske for de fleste fremstår som modpoler, er der i Måløv planer om at lade de to indgå i symbiose.

Således vil medicinalvirksomheden Novo Nordisk til foråret plante 24.000 træer i området omkring det store industrikompleks i Måløv.

Det skriver Novo Nordisk på Twitter.

De mange træer vil ifølge virksomheden danne en skov på 65.000 kvadratmeter - det svarer nogenlunde til ni fodboldbaner - rundt omkring bygningerne i Novo Nordisk Park.

- Formålet med skoven er at optage CO2 samt støtte biodiversiteten og beskytte grundvandet. Planeten mangler træer og skoven er derved et lille bidrag til et bedre miljø og vores måde at vise respekt for miljøet, fortæller Kristina Lee, corporate vice president i Novo Nordisk, til TV 2 Lorry.

Ikke for første gang træ plantes

Det med at plante træer er i øvrigt ikke nyt for hverken Novo Nordisk eller koncernens tilstødende fond, Novo Nordisk Fonden. Ved TV 2-indsamlingen 'Danmark planter træer' støttede fonden nemlig med en million kroner.

- Novo Nordisk Fonden vil gerne bakke op om initiativet ’Danmark planter træer’. Det er vigtigt at plante flere nye træer. Ikke kun i forhold til en langsigtet klimaindsats, men også i forhold til at have et rigt biologisk liv og nogle smukke naturområder, udtalte Lars Rebien Sørensen, formand i Novo Nordisk Fonden, ved den lejlighed.

Nu vil Novo Nordisk plante endnu flere træer og denne gang i deres egen baghave. Projektet vil starte inden for en nær fremtid. 

- For at sikre træerne får de bedste vilkår, starter vi i løbet af december op med at pløje jorden og gøre alt klar til, at træerne kan plantes ud til foråret, afslutter Kristina Lee.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik