Nyt pilgrimsherberg åbner: "Vi vil brande os som pilgrimsby"

I går åbnede et helt nyt pilgrimsherberg i Ballerup, som er det første af sin slags på Den danske Pilgrimsrute mellem Helsingør og Roskilde.

Der var god stemning og lagkager med muslingeskaller som motiv, da et nyt pilgrimsherberg åbnede i Ballerup i går.

Albergue Ballerup, som stedet hedder, er det første af sin slags, der åbner ved Den danske Pilgrimsrute mellem Helsingør og Roskilde.

Og det åbner, fordi den store 'Santiagorute' går gennem kommunen.

Den strækker sig hele vejen fra Helsingør til Roskilde og derefter til Rødby, og går altså på vejen gennem Ballerup Kommune.

Længere sydpå bliver ruten så en del af de tyske ruter og fortsætter videre ned til Spanien.

- Det ligger for mig lige til højrebenet, at vi skal brande os selv som pilgrimsby, sagde borgmesteren i Ballerup, Jesper Würtzen (Soc.Dem.), da han åbnede herberget søndag.

"Der kommer et fællesskab"

Ruten gennem Ballerup, er kun en mindre del af et kæmpe net af ruter gennem hele Europa.

Alle leder de mod endemålet i Santiago de Compostela - hjemstedet for apostlen Sankt Jakobs grav og derfor mål for pilgrimme siden middelalderen.

Foreningen Albergue Ballerup har længe kæmpet for at få lavet et pilgrimsherberg i Ballerup, og nu har de så lavet en aftale med Ballerup Kommune om at bruge et hus som pilgrimsherberg, der kommer til at have både sovepladser, opholdsrum, køkken og badeværelse.

- Jeg tror også det kommer til at betyde noget internt i Ballerup, fordi der kommer et fælleskab både med at få det her til at fungere og med at modtage pilgrimmene, siger Jesper Würtzen til TV 2 Lorry.

En del af byvåbnet

Ballerup Kommune har dog også et andet specielt tilhørsforhold til pilgrimsmålet i Santiago de Compostela.

I kommunen ligger nemlig to kirker, som begge er helliget Sankt Jakob. Det er henholdsvis Ballerup Kirke og Måløv Kirke, hvor der kan ses gamle kalkmalerier med Sankt Jakob og muslingeskaller som motiv.

Kirkerne er også repræsenteret i toppen af Ballerups byvåben ved to muslingeskaller, som er et særligt symbol for pilgrimme, der vandrer til netop Santiago de Compostela.

- Fordi det er en del af vores byvåben, så vil vi gerne være med til at støtte op om den her gode historie omkring det at gå caminoen, det med at finde ro, det med at skabe fællesskab og møde andre mennesker på tværs over grænserne, siger Jesper Würtzen til TV 2 Lorry.

Her går Den danske Pilgrimsrute

Se den fulde rute her: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=3533024&map=10!55.7867!12.4612
Se den fulde rute her: https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=3533024&map=10!55.7867!12.4612
Foto: Waymarked Trails

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik