22-årig død efter skyderi ved højlys dag

En ung mand er afgået ved døden torsdag eftermiddag.

En 22-årig mand er torsdag eftermiddag afgået ved døden efter skudepisoden ved Mjølnerparken. Det oplyser Københavns Politi. 

"Afdøde er kendt af politiet og tidligere truffet i selskab med den lokale bandegruppering," skriver Københavns Politi på Twitter. 

Politiet nævner ikke, hvilken bande den refererer til med "den lokale bandegruppering," men det er almen kendt at grupperingen 'Brothas' holder til i området omkring Mjølnerparken.

Politiet siger dog torsdag aften, at hverken den afdøde 22-årige eller den 19-årige, som blev ramt af skud, er medlem af nogen bander.

19-årig ramt af strejfskud

Der var tidligere forlydender om, at en anden person også skulle være ramt. Nu bekræfter Københavns Politi, at en 19-årig er ramt af strejskud. Politiet oplyser, at skaderne ikke krævede behandling. 

De første meldinger lød, at gerningsmændene var to personer, der kom kørende på en knallert eller scooter. Efter skyderiet flygtede de mod Tagensvej.

Det er mindre end en dag siden, at der sidst var skyderi i København. Onsdag aften var der skyderi på Griffenfeldsgade ved Folkets Park på Nørrebro.

Her blev en 25-årig mand med banderelationer ramt af et skud. Hvilken bande han har relationer til, har politiet ikke villet svare på. 

Bandekonflikten

LTF har siden foråret haft en konflikt med blandt andre banden Brothas, der holder til i Mjølnerparken på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro.

De fleste af de mange skudepisoder, der sommeren og efteråret igennem har plaget København tilskrives konflikten mellem de to bander - en konflikt, der nu har kostet tre menneskeliv. 

OVERBLIK: De seneste skudepisoder i København

Her er et overblik over banderelaterede skyderier i København siden slutningen af september. 

Foruden de nævnte har der været en række skudepisoder på den københavnske vestegn og i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds.

* 26. september: Politiet får anmeldelse om, at der er affyret to til tre skud på Jacob Lindbergsvej i Københavns Nordvestkvarter. Politiet finder et patronhylster, men ingen personer blev ramt.

* 29. september: En civil patruljevogn bliver ramt af fem skud i Mjølnerparken, da den kører efter scooter med to mænd. Scooteren standser op, og mændene skyder mod bilen. Betjentene bliver ikke ramt. Tre mænd bliver kort efter anholdt, men løslades igen, da beviserne mod dem ikke er stærke nok til en varetægtsfængsling.

* 7. oktober: En 21-årig mand bliver såret af et eller flere skud på Tomsgårdsvej i Københavns Nordvestkvarter. Han overlever. Efter skyderiet flygter to personer fra stedet i retning mod Frederiksborgvej og Tuborgvej - den ene til fod og den anden på cykel.

* 24. oktober: To mænd på 22 og 24 år kommer lettere til skade, da der bliver affyret skud mod deres bil på Emdrupvej i Københavns Nordvestkvarter. De bliver bragt til Herlev Hospital i bilen.
* 31. oktober: En bliver dræbt og to andre såret - heraf en alvorligt - da der bliver affyret flere skud på Tagensvej ved Mjølnerparken. Alle tre havde tilknytning til banden Brothas.

* 3. november: Klokken 02.30 bliver en 20-årig mand ramt af skud, da han kommer kørende i sin bil i krydset mellem Åkandevej og Ruten. Bilen rammer en mur og vælter om på taget. Senere på dagen dør skudofferet af sine kvæstelser.
* 8. november: En person bliver skudt med et enkelt skud omkring klokken 20:00. Skyderiet sker ved Folkets Park på bydelen Nørrebro. Den ramte har banderelationer. Han overlever.

* 9. november: En 22-årig mand bliver dræbt og en 19-årig ramt af skud i Mjølnerparken. Den afdøde er kendt af politiet i sammenhæng med bander. Den 19-årig får ingen alvorlige skader.
Kilder: Ritzau, Københavns Politi.

/ritzau/

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik