Brøndby- og FCK-fans i fælleskritik af politi efter derby

Kommunikationen fra politiet var for dårlig, og flere fans - heriblandt børn - var i fare, skriver fansene.

I en fællesudtalelse fra Brøndby IF's fanklub Brøndby Support og FC Københavns fanklub FCKFC kritiserer de to fanklubber politiets håndtering af kampen mellem de to hold søndag.

- Vi må konstatere, at et eller andet sted er aftalerne svigtet og kommunikationen har været totalt mangelfuld.

- Med det til følge, at fans – heriblandt flere børnefamilier – uden deres eget ønske eller viden er blevet ledt direkte ind midt i en risikozone, skriver fanklubberne.

Fem politibetjente kom søndag på skadestuen i forbindelse med optøjer ved lokalopgøret mellem Brøndby og FC København.

Urolighederne opstod, da fangrupperinger både før og efter kampen forsøgte at komme op at slås. Politiet oplyste efter kampen, at det undersøgte 61 anmeldelser om vold mod betjente i forbindelse med optøjerne.

Tåregas ramte almindelige fodboldfans

Ifølge de to fanklubber håndterede politiet dog langt fra opgaven særlig godt.

Blandt andet kritiserer de politiets brug af tåregas, som ramte alt for bredt. Ifølge udtalelsen brugte politiet tåregas ved en vej, hvor brøndbyfans som regel søger mod fanklubbens klubhus og væk fra optøjerne.

- Det medførte, at rigtigt mange almindelige fodboldfans, heriblandt familier med børn samt en meget stor del af gæsterne og de frivillige i Brøndby Supports klubhus Hytten, blev ramt af tåregas, på trods af, at de netop blot fulgte råd og anbefalinger fra klub og politiet om, hvilke adgangsveje de skulle følge, står der i udtalelsen.

- Tåregassen rammer ikke blot de 50 mand, der søger den voldelige konfrontation, men alle i området, også de fans, de familier med børn, som søger at komme væk fra konfrontationerne.

Politiet oplyste mandag, at fem personer var blevet sigtet for lovovertrædelser inden, under og efter lokalopgøret.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik