Brøndby-hooligan tiltalt for gentagne voldtægter af drenge

Han er kendt for at marchere for Brøndby IF, ligesom han var leder af en hooligan-fraktion. Nu er 28-årig tiltalt i grov sag om overgreb mod drenge.

En 28-årig mand og kendt figur i det hårde hooligan-miljø omkring fodboldklubben Brøndby IF er tiltalt for at udsætte 12 drenge for grove og systematiske seksuelle overgreb.

Tre af ofrene var ifølge tiltalen højest 14 år, da overgrebene begyndte.

Ifølge anklageskriftet i sagen strakte overgrebene sig i flere tilfælde over flere år og sideløbende med hinanden, og ofrene har samstemmende fortalt, at overgrebene fandt sted ved vold eller trusler om vold.

Støvsugerrør knækkede

Også en enkelt kvinde blev truet og krænket, mens yderligere en ung mand gennem flere måneder mindst 11 gange blev overfaldet med slag og spark i ansigtet og på kroppen, inden volden kulminerede i sommeren 2019, da offeret blev slået med knytnæve og siden et støvsugerrør.

Volden var så voldsom, at støvsugerrøret af aluminium knækkede, ligesom offeret brækkede næsen og fik flere brud på kraniet og kæben, fremgår det af anklageskriftet.

Herefter blev offeret truet og tilbageholdt i mindst 24 timer, hvor han blev forhindret i at søge lægehjælp.

Ledende hooligan

Ifølge TV 2s oplysninger spillede den 28-årige mand en rolle i forhold til arrangerede slåskampe mellem hooligans fra Brøndby IF og hooligans fra andre klubber, ligesom han er kendt for at være særdeles voldsparat.

Flere af ofrene er ifølge TV 2s oplysninger børn og unge fra fanmiljøet og hooliganmiljøet omkring Brøndby IF, mens enkelte ikke har nogen relation til miljøet.

I forhold til ni ofre beskrives det i anklageskriftet, at den 28-årige havde været voldelig mod personer, ofrene kendte - syv af disse var ud over trusler også selv udsat for vold.

Truede 14-årig med smadrede tænder

Et af ofrene var 14 år, da han i 2018 fik at vide, han ville få “smadret tænderne ud af munden”, hvis ikke han og den nu 28-årige “gik skridtet videre”, hvorefter den 14-årige blev udsat for fuldbyrdet voldtægt ifølge anklageskriftet.

Drengen forsøgte at sige fra, det gjorde ondt, og han bad overgrebsmanden om at stoppe. Ved et senere overgreb sagde manden, at “jeg kunne virkelig godt smadre dig” eller lignende, inden han gennemførte et fuldbyrdet overgreb mod drengen.

I flere tilfælde slog han drengen i ansigtet og tog kvælertag på ham, og overgrebene fortsatte først omkring hver anden uge og siden en til to gange om ugen, indtil den 28-årige blev anholdt 5. februar 2021.

Anholdt efter skud

Det skete efter en skudepisode i et boligområde i Brøndby samme morgen, hvor politiet ifølge TV 2s oplysninger først mistænkte den 28-årige for at kunne stå bag skyderiet. Efterfølgende drejede efterforskningen sig hen mod, at han kunne være det tiltænkte mål.

En opfattelse, der ligeledes har været omtalt i hooliganmiljøet, hvor et billede af den 28-årige i en hvid sporsikringsdragt og omgivet af politiet er blevet delt med teksten:

“Moment of the bastard's arrest” (øjeblikket, hvor skiderikken blev anholdt, red.).

På et andet billede, der ligeledes har cirkuleret i forskellige grupper på sociale medier, fremgår det, at hooliganfraktionen har håndteret situationen internt.

Forvaring kan være på tale

Straframmen for voldtægt af børn under 14 år under skærpende omstændigheder som tvang eller trusler samt udnyttelse af fysisk eller eller psykisk overlegenhed kan straffes med op til 12 års fængsel.

Det er der i forhold til tre af ofrene rejst tiltale for. Desuden er der tiltalt for talløse andre overgreb og trusler, afpresning, krænkelser, vold og frihedsberøvelse.

- Der er tale om så alvorlig en sag, at vi er ved at undersøge, om forvaring kan komme på tale. Det vil en mentalerklæring og Retslægerådets udtalelse danne grundlag for, siger specialanklager fra Københavns Vestegns Politi, Morten Frederiksen.

Opholdsforbud i Brøndby

Ud over den egentlige straf vil Anklagemyndigheden kræve, at den 28-årige skal idømmes et opholdsforbud, boligforbud og besøgsforbud i Brøndby og Rødovre kommuner.

Retssagen forventes berammet i begyndelsen af 2022 ved Retten i Glostrup og vil blive afviklet som en domsmandssag med en enkelt juridisk dommer og to domsmænd, da den 28-årige har fravalgt retten til et nævningeting.

Københavns Vestegns Politi oplyser til TV 2, at skyderiet 5. februar stadig er under efterforskning.

Siden anholdelsen 5. februar har den nu 28-årige siddet varetægtsfængslet. Han nægter sig skyldig i den rejste tiltale.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik