Brøndby Support vil være med til at stoppe fodboldvold: "Det bliver et langt, sejt træk"

Vold og hærværk er blevet en del af fodboldkulturen - og det vil justitsministeren nu gøre op med.

Søndag var justitsminister Mattias Tesfaye, store dele af fodbolddanmark – og ikke mindst fangrupperinger samlet for at finde en løsning på vold og hærværk i forbindelse med fodboldkampe

- Der var stor opbakning fra alle parter om, at vi nu går sammen om at lave et ordentligt stykke arbejde, som justitsministeren kan fremlægge, siger Sarah Agerklint, der er formand for Brøndby Support.

Justitsministeren ser både potentiale i hooligan-registeret, og han vil også se på, hvordan man kan gøre det mere sikkert at komme til og fra stadion. 

- Jeg har et ønske om at lave noget målrettet mod de ballademagere der i sidste weekend viste, at de ikke kan finde ud af at leve op til de spilleregler, vi har, sagde Mattias Tesfaye.

Mødet kommer i kølvandet på den seneste tids sager om uro og vold både under og efter fodboldkampe.

Brøndby Support vil gerne være en del af løsningen, men de tror, det bliver svært.
Brøndby Support vil gerne være en del af løsningen, men de tror, det bliver svært.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Men selvom alle er forberedte på at finde en løsning – så er Sarah Agerklint, der er formand for Brøndby Support ikke sikker på, at man kan komme problemet til livs.

- Om det er de bedste løsninger, og om de kommer til at fjerne alting, det kan man diskutere, og det må vi se på. Men vi har i hvert fald de bedste forudsætninger for at få skabt noget rigtig godt, siger hun.

I hvert fald er det ikke noget, som hun forventer er løst i nærmeste fremtid.

- Vi bliver nødt til at se på det her som et langt, sejt stræk, for ting ændrer sig ikke bare fra den ene dag til den anden, siger Sarah Agerklint.

Efter planen skal justitsministeren fremlægge et løsningsforslag i oktober.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik