Knivstik på skole blottede 13-årigs knogle i underarmen

En 16-årig dreng siger, at han kun ville gøre sit offer bange. Det var ikke meningen at skære ham med kniv.

Opdatering:
Retten i Glostrup har lørdag besluttet at opretholde anholdelsen af en 16-årig dreng i tre døgn. Drengen er sigtet for fredag at have stukket en 13-årig dreng med kniv på en skole i Brøndby Strand. Dommeren ville ikke varetægtsfængsle drengen på det foreliggende grundlag og giver nu politiet mulighed for at efterforske sagen nærmere.

Blodkar og muskler blev skåret over. Knoglen var blottet, men havde ikke taget skade.

Sådan beskriver de retsmedicinske erklæringer de skader, som en 13-årig dreng fik i sin underarm ved et knivstikkeri på afdelingen Bækkelund på Brøndby Strand Skole fredag i spisefrikvarteret.

Knivsåret målte syv centimeter på den ene led og fire på den anden.

Det er anklager Kristoffer Bruun Hansen, som lørdag ved et retsmøde i Retten i Glostrup, læser op fra materialet i sagen. Her bliver den 16-årige knivstikker fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag.

Han er kender sig skyldig - det var i hvert fald, hvad hans advokat, Hamayoon Ali, oplyste ved retsmødets start. Men da den 16-årige selv afgiver forklaring, er det så som så med erkendelsen.

- Meningen var slet ikke at gøre det. Det var bare for at gøre ham bange, fortæller den 16-årige dreng fra retslokalets vidneskranke.

quote Det var bare for at gøre ham bange.

16-årige dreng

Den 13-åriges forklaring er en anden. Den fremgår af en afhøringsrapport, som Kristoffer Bruun Hansen læser op fra.

Ifølge den 13-årige havde den 16-årige sagt, at han ville snitte et "T" i den yngre drengs arm. Et vidne har desuden fortalt til politiet, at han på skolen hørte den 13-årige råbe:

- Hjælp! han vil gerne lave et "T" på min arm med sin kniv, skulle den 13-årige ifølge vidnet have råbt.

Det var en episode i skolens kantine, som gik forud for knivstikkeriet. Her havde drengene fjollet, og da de gik op for at hente noget mad, valgte den 13-årige at slå sin ældre kammerat i baghovedet med flad hånd.

Efter lidt mere tumult endte drengene uden for på et rygeområde. Til at begynde med havde det ifølge både den sigtede og vidners forklaring karakter af leg, men på et tidspunkt blev det alvor. Blodig alvor.

Den 16-årige fortæller i retten, at han nogle gange har haft en kniv med i skole. Han har været udsat for trusler, men da anklageren spørger ham nærmere ind til det, kan han ikke huske fra hvem.

quote - Det passer ikke. Det sagde jeg ikke.

Kvindeligt vidne

På tilhørerpladserne sidder flere pårørende. Blandt andet den sigtedes søster. På et tidspunkt læser anklageren op fra en afhøring, som politiet har foretaget af hende.

- Det passer ikke. Det sagde jeg ikke, lyder det fra den unge kvinde på bageste række.

Venligt bliver hun af anklager og dommer gjort opmærksom på, at hun ikke skal komme med sin forklaring ved retsmødet, men oplyser hende om, at politiet vil afhøre hende igen.

Hvorvidt den 16-årige skal varetægtsfængsles afgøres senere lørdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik