Myndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

En ny aftale mellem boligorganisationer, Københavns Vestegns Politi og Brøndby Kommune gør, at de større grad vil dele oplysninger om kriminelle beboere.

Det går egentlig fremad med faldende kriminalitet i Brøndby Strand, fortæller Ulrik Brock Hoffmeyer, der er direktør for BO-VEST, som administrerer nogle af boligerne i området.

Men nu skal en ny aftale sikre, at tendensen fortsætter, lyder det.

Aftalen går ud på, at fem boligorganisationer, Københavns Vestegns Politi og Brøndby Kommune fremover skal mødes regelmæssigt og dele viden om beboere, der er er dømt for at have begået kriminalitet inden for den dømtes eget boligområde.

Det gør det blandt andet muligt for boligorganisationerne at smide en beboer ud, ikke bare fra vedkommendes lejlighed, men fra stort set hele Brøndby Strand.

- Det er jo ikke fordi, vi synes, det er sjovt at bede folk om at flytte. Men nogle gange er det dét, der skal til for at sikre trygheden i området, og med en fælles viden boligorganisationerne imellem sikrer vi, at dem, vi så bliver nødt til smide ud, ikke bare flytter over til naboboligen, siger Ulrik Brock Hoffmeyer.

Politiet ser klare fordele ved samarbejdet

Den nye samarbejdsaftale er funderet i en lov fra 2014, men det er nyt for Københavns Vestegns Politi , at have en struktureret vidensdeling med boligorganisationerne i Brøndby Strand.

Parter i aftalen

 • Københavns Vestegns Politi
 • Brøndby Kommune
 • Brøndby Boligselskab
 • Brøndby almennyttige Boligselskab
 • Lejerbo Brøndby
 • Boligselskabet Tranemosegård
 • Postfunktionærernes Andels-Boligforening

- Det her er en ny mulighed for os til at kunne forbedre vores tryghedsskabende arbejde, som vi allerede laver i området, siger Københavns Vestegns politidirektør, Kim Christiansen, og fortsætter:

- Når vi laver tryghedsskabende arbejde er det nogle gange lidt i blinde. Vi gør det, vi tror, borgerne efterspørger, men vi ved det egentlig ikke. Med det her samarbejde får vi et større kendskab til borgernes ønsker.

Han understreger dog, at det er begrænset, hvilke oplysninger de vil dele:

- De oplysninger, vi kan dele, er kun om beboere, der er dømt for at have begået utryghedsskabende kriminalitet i det område, de selv bor i. Utryghedsskabende kriminalitet kan for eksempel være vold, narkosalg eller indbrud i området.

Med aftalen sættes der desuden streg under, at der både kan deles oplysninger på boligorganisationernes initiativ, men det kan også være på politiet eget initiativ.


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik