Værdiaftale på plads efter uro: Brøndbys ejere er blevet enige med fans

Et juridisk bindende dokument og en hensigtserklæring skal sikre, at Brøndby og klubbens fans går samme vej.

Ejerne af Brøndby IF og klubbens fanafdeling er efter ugers forhandlinger nået til enighed om en juridisk bindende aftale mellem klub og fans samt en hensigtserklæring omkring fremtiden for klubben.

Det skriver Brøndby på sin hjemmeside efter længere tids problemer med at finde fælles fodslag for parterne.

Den såkaldte værdiaftale, som skal sikre, at klub og fans ser nogenlunde ens på fremtiden for klubben, skal nu til afstemning blandt klubbens fans 11. juni.

- Vi kan præsentere en samlet aftale, der markerer et historisk øjeblik i klub/fan-samarbejdet. Ikke blot i Danmark, men også internationalt, da dets sidestykke ikke findes magen til, siger Fanafdelingens formand, Lars B. Pedersen, til brondby.com.

- Som det fremgår af den samlede aftale, så imødekommer den på lange stræk mange af de ønsker og krav, vi havde, da vi startede processen.

Den juridisk bindende del af aftalen går blandt andet på, at ejerne forpligter sig til, holdet skal spille i gult og blåt, ikke skifter navn eller logo, og at klubben og stadion, selv om der en dag skal bygges et nyt, forbliver i Brøndby Kommune.

Uro siden overtagelse

Der har været meget uro blandt Brøndbys fans siden Global Football Holdings (GFH) overtog aktiemajoriteten i klubben fra Jan Bech Andersen.

Mange fans har været skeptiske over at få en udenlandsk ejer med en bred ejerkreds, som også er involveret i andre klubber rundt om i verden.

Som en del af aftalen forpligter GFH sig også til, at det skal fremgå af klubbens hjemmeside, hvilke andre klubber GFH eller de enkelte ejere via andre kanaler har medejerskab i.

Jan Bech Andersen, som fortsat ejer en del af Brøndby, er glad for aftalen.

- Jeg er personligt meget glad for, at dialogen har resulteret i den samlede aftale, som er blevet offentliggjort i dag, da den indkapsler det unikke bånd, der er mellem denne fantastiske klub og klubbens fans, siger han til hjemmesiden.

Den fulde længde af både "Aftale om kultur og arv" og "Hensigtserklæring om kultur og arv" kan læses på Brøndbys hjemmeside.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik