Dagens helt hyldet: Hjalp 13-årige Oliver, men fik selv bøde

13-årig dreng har nu planer om at betale redningsmand tilbage med blandt andet chokolade.

En helt særlig heltedåd på Brøndby Strand Station endte i denne uge med at give en meget venlig mand en togbøde - men også en viral hyldest. 

Historien begynder onsdag hjemme hos 13-årige Oliver Bidstrup i Brøndby Strand. Efter en konflikt med moderen, Julie Maria Bidstrup, valgte teenageren at gå hjemmefra.

Det fortæller moderen fredag til TV 2 Lorry.

Oliver Bidstrup efterlod en seddel til forældrene, hvor han havde skrevet, at han tog hjem til en veninde i Hundige. 

Men Oliver Bidstrup havde glemt sit rejsekort.

Fremmed mand til undsætning

På Brøndby Strand Station kunne han derfor ikke betale for den planlagte togrejse, og det opdagede en fremmed mand.

Manden tilbød at tjekke Oliver Bidstrup ind på sit eget rejsekort. Det betød dog, at der ikke var penge nok på kortet til mandens egen rejse. Og så ville skæbnen naturligvis, at en kontrollør dukkede op og udskrev en bøde. 

Det gjorde Oliver Bidstrup ked af det, og manden måtte nu trøste den 13-årige dreng. Oliver Bidstrup fik dog mandens navn, som han skrev ned i sin tyskbog. TV 2 Lorry er bekendt med mandens identitet, men han ønsker ikke at stå frem.

quote Jeg vil gerne sige undskyld til ham og give ham en kæmpe krammer

Oliver Bidstrup

Og da Julie Maria Bidstrup hentede sønnen samme aften hos veninden i Hundige, fik moderen hele historien fra den grådkvalte teenager. 

- Da vi kommer ind i bilen, får han tårer i øjnene. Han fortæller, hvad der er sket, og hvor ked af det han er, over at manden havde fået en bøde, fortæller Julie Maria Bidstrup til TV 2 Lorry.

Oliver Bidstrup, der glæder sig til at blive genforenet med redningsmanden, så han kan overrække en gave til ham.​​
Oliver Bidstrup, der glæder sig til at blive genforenet med redningsmanden, så han kan overrække en gave til ham.​​
Foto: Julie Maria Bidstrup

Facebookopslag delt over 4.000 gange

Efter at have talt oplevelsen igennem, lovede Julie Maria Bidstrup sin søn, at hun ville finde manden som hjalp ham, så de begge kunne takke ham og betale bøden.

Og torsdag lykkedes det at få kontakt til den hjælpsomme mand via et opslag på Facebook, som er blevet delt ikke mindre end 4.000 gange.

- Jeg har lige talt med ham i telefonen. Han vil ikke frem i medierne, han ville gerne bare hjælpe, og han vil ikke have penge. Men vi skal mødes med ham på søndag, Oliver og jeg, og så finder vi ud af, om han skal have et gavekort, eller om vi betaler ham via Mobilpay. Men vi vil begge rigtig gerne møde ham – især Oliver, siger Julie Maria Bidstrup fredag eftermiddag til TV 2 Lorry.

quote Jeg har lige været i Bilka og købe en æske Ferrero Rocher til ham. Sidste gang jeg havde gjort noget dumt, købte jeg en flaske vin, men min far sagde, at det nok var en dårlig idé, når han (redningsmanden, red.) er muslim

Oliver Bidstrup

Togkontrollør tog kontakt

Midt i Facebook-eftersøgningen af rejsekorts-helten modtog Julie Maria Bidstrup en besked fra den togkontrollør, som havde udstedt bøden til den hjælpsomme mand.

Togkontrolløren skrev, at Oliver havde været meget ked af det, og at hun havde trøstet ham.

- Det var bare så rart og en ekstra krølle på historien, at hun skrev til mig. Folk var begyndt at hidse sig op i kommentarsporet over, at der overhovedet var blevet givet en bøde, men det er jo helt fair, siger Julie Maria Bidstrup.

quote Hele oplevelsen i onsdags rører mig, fordi Oliver blev mødt med en fremstrakt hånd, da han bad om hjælp. Især på et tidspunkt, hvor han er ekstra sårbar

Julie Maria Bidstrup

Undskyld, Ferrero rocher, og kæmpe krammer

Oliver Bidstrup er glad for, at han nu endelig skal mødes med den mand, som hjalp ham. Gaven har han også købt.

- Jeg har lige været i Bilka og købe en æske Ferrero Rocher til ham. Sidste gang jeg havde gjort noget dumt, købte jeg en flaske vin, men min far sagde, at det nok var en dårlig idé, når han (redningsmanden, red.) er muslim, siger Oliver Bidstrup.

For Julie Maria Bidstrup har oplevelsen på Brøndby Strand Station gjort stort indtryk, og hun er samtidig meget stolt af, at hendes søn har haft øje for at få noteret navnet ned på manden, som hjalp, da det så sort ud.

- Hele oplevelsen i onsdags rører mig, fordi Oliver blev mødt med en fremstrakt hånd, da han bad om hjælp. Især på et tidspunkt, hvor han er ekstra sårbar. Det er vigtigt at turde bede om hjælp, når man har brug for det. Også næste gang, siger Julie Maria Bidstrup.

Oliver Bidstrup lover, at han ikke vil stikke af igen, og at han vil huske sit rejsekort, men lige nu glæder den 13-årige teenager sig bare til at mødes med manden, som tog sig af ham.

- Jeg er blevet opdraget med, at man skylder, når man har lånt noget af nogen, og så vil jeg gerne sige undskyld til ham og give ham en kæmpe krammer, siger Oliver Bidstrup.

Se hele Julie Maria Bidstrups opslag på Facebook herunder:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik