Klokken 10.34 tikkede en trusselsmail ind - kort efter bevogtede politiet skolen

En 20-årig mand er anholdt og mistænkt for at have sendt trusler om drab mod en række skoler herunder St. Magleby Skole i Dragør Kommune.

Onsdag klokken 10.34 ændrede skoledagen sig for et "større antal" skoler i landet, da en trusselsmail tikkede ind i indbakken.

En af de skoler, hvor mailen tikkede ind, er på St. Magleby Skole i Dragør Kommune. 

Det bekræfter borgmester Kenneth Gøtterup (K) samt kommunens direktør for skole, børn og kultur overfor TV 2 Kosmopol. 

- Straks, da mailen blev modtaget, blev politiet orienteret, hvorefter de (politiet, red.) med meget kort varsel ankom til skolen for at bevogte skolen, forklarer Asger Villemoes Nielsen, der er direktør for skole, børn og kultur i Dragør Kommune og dagen igennem har været til stede på St. Magleby Skole. 

Ifølge ham er der tale om en fællesmail, som han anslår er sendt til mellem 20 og 30 skoler på landsplan. 

Han forklarer, at det både gælder ungdomsskoler, folkeskoler og privatskoler.

TV 2 Kosmopol har været i kontakt med Ballerup Kommune, der bekræfter, at en håndfuld skoler i kommunen har modtaget mailen. I den forbindelse er der sendt information ud til forældre på intranettet Aula. 

Københavns Kommune oplyser til TV 2 Kosmopol, at man ikke har hørt om nogen konkrete trusler mod kommunens 73 skoler, men ikke kan afvise, at det kan være sket. 

Københavns Vestegns Politi bekræfter onsdag klokken 16.30 overfor TV 2 Kosmopol, at "truslerne, som anses for alvorlige, blev sendt i dag (onsdag, red.) med mail til et større antal skoler."

Det har ikke været muligt at få bekræftet, hvor mange skoler det drejer sig om. Men politikredsen har tidligere onsdag oplyst i en pressemeddelelse, at både skoler i Københavnsområdet og i Jylland har modtaget trusler.

Elever holdt inden døre

Asger Villemoes Nielsen fortæller, at han selv blev opmærksom på sagen, da skolelederen på St. Magleby Skole sendte trusselsmailen videre til ham og i samme forbindelse politianmeldte sagen. 

Herefter ankom politiet til skolen med meget kort varsel, mens Asger Villemoes Nielsen og hans medarbejdere holdt et kort krisestabsmøde på rådhuset, inden han selv bevægede sig mod skolen. 

- Politiet fik hurtigt sikret området og konstaterede, at der ikke var fare på færde omkring skolen, siger han og forklarer, at politiet forblev på stedet.

quote Politiet var meget diskrete. De holdt blandt andet ved indkørslerne til skolen, så jeg tror ikke, at der er mange børn, der har opdaget, at der var noget i gang.

Asger Villemoes Nielsen, direktør for skole, børn og kultur i Dragør Kommune

For elever på skolen betød situationen, at de ikke måtte forlade deres klasselokale, før politiet gav tilladelse.

- Vi holdt eleverne inde i klasserne, men vi har i de her dage et særligt historieløb i Dragør by. Derfor gik vi i gang med at ringe lærerne (der ikke var på skolens område, red.) op og forklare, at de ikke skulle komme tilbage til skolen, siger Asger Villemoes Nielsen. 

Herefter afventede man en udmelding fra politiet - den kom kort før klokken 14.00.

Nogenlunde samtidig udsendte Københavns Vestegns Politi en pressemeddelelse, hvor man oplyste, at man havde anholdt en 20-årig mand ved en aktion i Ballerup. 

- Manden er mistænkes for at have kontaktet et større antal skoler og truet med at ville begå drab, lød det fra politiet.

Politiet skriver i en mail til TV 2 Kosmopol klokken 16.20, at efterforskningen af den anholdte mand fortsat pågår, og det endnu er uafklaret, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør. 

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Københavns Vestegns Politi var massivt til stede på Baltorpen i Ballerup tidligere onsdag. Nu viser det sig, at den 20-årige, som blev anholdt, menes at have udsendt trusler om drab til en række skoler.
Københavns Vestegns Politi var massivt til stede på Baltorpen i Ballerup tidligere onsdag. Nu viser det sig, at den 20-årige, som blev anholdt, menes at have udsendt trusler om drab til en række skoler.
Foto: Presse-fotos.dk

Situation planmæssigt håndteret 

Det er ikke Asger Villemoes Nielsens indtryk, at mange elever nødvendigvis opdagede politiets tilstedeværelse. 

- Politiet var meget diskrete. De holdt blandt andet ved indkørslerne til skolen, så jeg tror ikke, at der er mange børn, der har opdaget, at der var noget i gang.

Efter udmeldingen fra politiet, har situationen med Asger Villemoes Nielsens egne ord været "normaliseret".

Det betyder, at elever og lærere igen kan bevæge sig frit på skolen, ligesom skolebussen kan køre til og fra skolen.

Skolens ledelse vil orientere alle forældre på skolen via Aula, ligesom der de kommende dage vil være opsamlinger efter behov.

Det gælder også på Dragør Rådhus, hvor man nu vil evaluere forløbet.

Asger Villemoes Nielsen understreger dog, at situation – trods dens store alvor – er blevet håndteret planmæssigt.

- Jeg har stor ros til skolens ledelse, der agerede helt efter bogen, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik