Mens antallet af hjemløse falder, er tallet ét sted steget 5950 procent – særlig forklaring bag

I København og på Frederiksberg falder antallet af hjemløse drastisk i en ny rapport. Men i Dragør ser det i rapporten helt anderledes ud.

Fra to til 121 hjemløse på bare tre år.

Sådan ser tallene ud for Dragør Kommune i en ny kortlægning af antallet af hjemløse foretaget af VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. 

Det svarer til en stigning på hele 5950 procent.

Men faktisk snyder tallene. For Dragør har ikke haft en usædvanlig stor tilstrømning af hjemløse i perioden.

Det fortæller Kenneth Gøtterup (K), der er borgmester i Dragør Kommune til TV 2 Lorry.

Ulovlig helårsbeboelse på campingplads

- I de foregående rapporter har vi kun skulle optælle Dragørs egne borgere. Nu indregner vi også borgere fra andre kommuner, der bor på en campingplads her, selvom de altså ikke har bopæl i Dragør. Vi har som kommune stort set ikke et hjemløseproblem, siger han til TV 2 Lorry.

Det har Dragør Kommune til gengæld med de folk, der bor ulovligt på campingpladsen.

Og det er et problem, der flere steder i hovedstadsområdet er blevet et større problem de senere år.

Overvejer at sætte ind

Flere har nemlig svært ved at finde en bolig, der er til at betale, og som de kan være i. Og så vælger de i stedet at flytte i campingvogn permanent. Men det er altså ulovligt.

- Vi er opmærksomme på de folk, der bor derude og overvejer, om vi skal sætte ind som kommune, siger Kenneth Gøtterup til TV 2 Lorry.

TV 2 har tidligere beskrevet, hvordan ulovlige trailerparks spreder sig. Her mødte vi Camilla, der forlod villalivet for at bo en i campingvogn.

- Jeg så det ikke som en nedgradering. Nærmere tværtimod. Jeg var glad for at slippe for alle de forpligtelser, der fulgte med at være husejer, sagde hun dengang.

Det er kun tilladt at campere fra november til februar, hvis kommunalbestyrelsen det givne sted har givet tilladelse til korte vinterophold på en campingplads.

Den nye kortlægning af antallet af hjemløse viser, der i dag er ti procent færre hjemløse på gaderne i Danmark, end der var for tre år siden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik