Naviair vil flytte flyveledere fra Roskilde til København

Naviair vil flytte flyveledere fra lufthavnen i Roskilde til København. Det skal forhindre store forsinkelser.

Naviair vil flytte flyveledere fra Roskilde Lufthavn til Københavns Lufthavn for at imødegå mangel på flyveledere.

Det skriver Naviair i en pressemeddelelse.

Flytningen af flyveledere kommer til at gælde i sommermånederne. Det skal forhindre store forsinkelser, skriver Naviair.

Naviair forventer med planen at kunne afvikle det meste af sommertrafikken i Københavns Lufthavn uden store forsinkelser og uden brug af ekstravagter for flyvelederne.

Det kommer til at betyde, at Roskilde Lufthavn vil have nedsat kapacitet i perioden.

- Planen kommer med nogle konsekvenser. Flytningen af medarbejdere betyder nedsat kapacitet i Roskilde Lufthavn, hvis brugere vi naturligvis beklager overfor, siger Thorsten Elkjær, trafikdirektør i Naviair, i pressemeddelelsen.

Manglen på flyveledere i Københavns Lufthavn har den seneste tid ført til mange forsinkelser. I april var 45 procent af flyene til og fra lufthavnen forsinket mere end et kvarter.

De mange forsinkelser har blandt andet fået flyselskabet Norwegian til at se på alternativer til Københavns Lufthavn. Det fortalte selskabets topchef fredag.

Det er Naviair, der styrer trafikken i det danske luftrum. Selskabet er ejet af staten.

Ifølge Københavns Lufthavn er der stadig risiko for forsinkelser i løbet af sommeren på trods af Naviairs plan.

Det skriver Lise Agerley Kürstein, kommunikations- og pressechef i Københavns Lufthavn, i et skriftligt svar til Ritzau.

- Baseret på Naviairs leverancer den seneste måned er vi bekymrede for, om planen holder. Umiddelbart løser planen ikke det grundlæggende problem, skriver hun.

De seneste uger har Naviair forhandlet med Datca, der er flyveledernes fagforbund.

Naviair har blandt andet ønsket, at medarbejderne tog ekstravagter.

Men flyvelederne mener, at ekstravagterne har fået for stort et omfang. De har udtalt, at de har taget over 1500 ekstravagter det seneste år.

Og den nye plan løser ikke den langsigtede mangel på flyveledere, mener Esben Jean-Pierre Blum, formand for flyveledernes fagforbund, Datca.

- Det er en lappeløsning, der på ingen måde løser manglen på flyveledere. Vi skubber bare problemerne rundt, og der er ikke nogen, der har overblik over konsekvenserne, siger han.

Naviair oplyser til Ritzau, at der i tårn- og indflyvningskontrollen i Københavns Lufthavn er lidt mere end 70 flyveledere.

Den nye plan skal overflytte fire flyveledere fra lufthavnen i Roskilde til København. Nogle af de fire har i forvejen vagter i København.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik