Ingen vidste, Benny var død før bedemands opråb – i dag blev der sagt farvel

Bedemand Rikke Drachmann er glad for, at der dukkede nogle op til en ældre, ensom mands bisættelse.

- Det gik meget stille og roligt. Jeg er glad for, at der kom nogle og sagde farvel til Benny.

Det fortæller bedemand Rikke Drachmann fra Dragør, som tirsdag klokken 11.30 stod for bisættelsen af 78-årige Benny Rasmussen.

Rikke Drachmann fik for nylig til opgave at arrangere den afdødes begravelse, og det skar hende i hjertet, at Benny Rasmussen så ud til at skulle begraves alene, da der hverken var kontakt til familie og venner.

Derfor skrev hun sidste onsdag et opslag på Facebook, hvor hun efterlyste pårørende, der havde lyst til at sige et sidste farvel til Benny Rasmussen, der kom fra Dragør.

Fik ikke børn

I ugen op til bisættelsen modtog bedemanden efterfølgende mange henvendelser fra folk, der kendte den afdøde, og det gav Rikke Drachmann håb om, at der alligevel ville være nogle pårørende til stede under bisættelsen.

Rikke Drachmann har samlet Benny Rasmussens pårørende til at sige et sidste farvel.
Rikke Drachmann har samlet Benny Rasmussens pårørende til at sige et sidste farvel.
Foto: Anna Clara Ingemann-Hansen/TV 2 Lorry

Gennem de mange henvendelser fik hun detaljer om Benny Rasmussens liv. Har har været gift to gange uden at få nogle børn. I sit arbejdsliv kørte han blandt andet taxa og arbejdede også som buschauffør, og blev derfor kaldt for Benny Bus i sin omgangskreds. 

Mange af de pårørende, der har kontaktet Rikke Drachmann, vidste godt, at Benny Rasmussen var syg, men de var ikke klar over, at han var død.

Han døde på et plejehjem, hvor han nåede at bo i to dage.

Elskede John Mogensen

I alt dukkede syv personer op til bisættelsen. En af dem var et stedbarnebarn, mens de seks andre var jævnaldrende venner til Benny Rasmussen.

- Jeg synes, det er så fint, at der kom nogen og ærede hans minde. Jeg startede med at sige nogle ord og sagde tusind tak for, at de fremmødte ville deltage, fortæller Rikke Drachmann.

- Jeg havde fået at vide, at Benny kun var til Dansk Top, så vi spillede tre numre for ham. Vi startede med John Mogensen, fordi han også var fra Dragør. Han har lavet et nummer, der hedder ”Ensomhedens gade”, og det er der meget symbolik i, og vennerne fortalte mig, at Benny elskede John Mogensen.

- Så spillede vi ”Himmelhunden”, inden vi sluttede af med Kim Larsens ”Om lidt bliver der stille”, siger Rikke Drachmann.

Under forberedelserne til Benny Rasmussens begravelse fandt bedemanden ud af, at han ikke var medlem af folkekirken, og derfor lejede hun et kapel i Sundby, hvor der blev sagt farvel.

Urnen med Benny Rasmussens aske skal begraves i fællesgraven på Dragør Kirkegård.

78-årige Benny Rasmussen fra Dragør så ud til at skulle begraves alene - men på grund af bedemand Rikke Drachmanns indstas, var der alligevel pårørende til stede under bisættelsen.
78-årige Benny Rasmussen fra Dragør så ud til at skulle begraves alene - men på grund af bedemand Rikke Drachmanns indstas, var der alligevel pårørende til stede under bisættelsen.
Foto: Rikke Drachmann

Spørg Os - Afstemning

_