15-årig var helten på ulykkessted: "De voksne var i chok"

En 15-årig dreng var dagens helt i skysovs, da han kom en bevidstløs kvinde i et trafikuheld til undsætning. To voksne var helt lammede.

Kasper Koch Hedme er på vej til sin tredje skoledag på Ølstykke 10. Klasse Center, da han stopper op på sin cykel onsdag morgen.

quote En anden 15-årig dreng ville nok bare vente på de blå blink. Men Kasper har måske været med til at redde et menneskeliv.

Thomas Hedme, Kaspers far

På den modsatte side af vejen holder to biler i vejkanten, mens en bil lå i grøften på hjørnet af Roskildevej og Langdyssevej.

- Jeg stopper op og spørger, om der er nogen tilskadekomne. Og det svarer de ja til, siger han til TV 2 Lorry dagen efter uheldet. Han løber straks over vejen til dem.

Kasper sendte dette billede til din far efter ulykken.
Kasper sendte dette billede til din far efter ulykken.

Der står to voksne i vejkanten med alarmcentralen i røret, men de er forvirrede og får ikke kommunikeret de rigtige informationer videre. Kasper Koch Hedme er ungdomsbrandmand i Greve Ungdomsbrandvæsen, og han har lært, hvordan man håndterer sådan en situation:

- De voksne var meget i chok. De vidste ikke, hvad de skulle gøre. Så det endte med, at jeg måtte tage styringen og sige til dem, "gør sådan her", så de kunne assistere mig med at finde hendes pung og cpr-nummer, siger han.

Med telefonen mellem skulder og kind giver han kvinden førstehjælp, så hun kommer til sig selv igen. Han stabiliserer hendes nakke og sørger for, at hun har frie luftveje, mens han styrer samtalen med alarmcentralen, indtil ambulancen er fremme.

Sådan ser Kasper Koch Hedme ud i sin brandmandsuniform.
Sådan ser Kasper Koch Hedme ud i sin brandmandsuniform.

"Jeg vil bare gøre det, jeg har lært"

Kaspers far, Thomas Hedme, er pavestolt over sin søn dagen derpå. I en mail til TV 2 Lorry skrev han "Hvis ikke det er heltemod, hvad er det så".

- Jeg er så stolt. Det er så godt gået. Jeg kan forstå, hvis en voksen reagerer sådan, men en anden 15-årig dreng ville nok bare vente på de blå blink. Men Kasper har måske været med til at redde et menneskeliv. Det er til UG. Han er ben hård, siger Thomas Hedme.

Spørger man helten selv, mener han, at hans hurtige reaktion skyldes hans træning som ungdomsbrandmand.

- Jeg tror bare, der var et instinkt i mig, der sagde, at jeg gerne ville hjælpe hende, så hun kunne komme godt videre. Jeg tænkte, "jeg vil bare gøre det, jeg har lært", siger han.

Kasper Koch Hedme drømmer om at blive brandmand, når han bliver voksen, så han kan hjælpe endnu flere mennesker. 

Ulykken skete ved Ølstykke på hjørnet af Roskildevej og Langdyssevej.
Ulykken skete ved Ølstykke på hjørnet af Roskildevej og Langdyssevej.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik