Bizart tyveri: Hvem har stjålet spejdernes brændeovn?

En 125 kilo tung og helt ny brændeovn er blevet stjålet fra KFUM-spejdernes hytte i Stenløse, tyvene løb også med brændeovnens certifikat.

Hvis du bliver tilbudt en spritny brændeovn billigt, så skal du måske lige undersøge, om den er 'varm.'

For KFUM-spejdernes 3. Lyngby Gruppe har fået stjålet en helt nye brændeovn fra deres spejderhytte Mammutlund i Stenløse.

- Vi er simpelthen målløse over, at nogen kan rende med en brændeovn på 125 kilo, det er ikke sådan noget man bare lige gør, siger spejdernes hytteinspektør Niels Jensen, til TV 2 Lorry.

Niels Jensen opdagede tyveriet i sidste uge, da han tog ud for at føre tilsyn med spejderhytten. Tyveriet er nu meldt til politiet.

- Det er ikke amatører, der har gjort det. Der er ikke ødelagt noget, det ser meget professionelt ud, og de har endda taget certifikatet med fortæller Niels Jensen, der selv har kigget i den Blå Avis, for at se om brændeovnen skulle dukke op der.

Brændeovnen, der blev stjålet fra spejdernes hytte var af modellen Varde Fuego 1.

Spejderne har i gennem længere tid arbejdet med at renovere den gamle hytte, og i den forbindelsen havde spejderne fået 10.000 kr. i fondsmidler til en brændeovn, der skulle erstatte den gamle pejs, der var i hytten. I december blev den nye brændeovn sat ind i hytten. 

- Den var spritny, vi har slet ikke nået at bruge den. Det var meningen at den skulle tages i brug her i påsken, siger Niels Jensen.

Omkring 40 unge bruger spejderhytten, og har arbejdet gennem længere tid med at sætte hytten i stand. De skulle have været oppe i hytten, der ligger mellem Ganløse og Farum, her i påsken, men det er nu aflyst.

Niels Jensen fortæller at de unge naturligvis er kede af det og skuffede og må nu klarer sig uden brændeovn.

 

Foto: Producentens hjemmeside 
Foto: Producentens hjemmeside 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik