To heste reddet fra flammerne: Voldsom brand i Veksø

Landejendom i Veksø ved Stenløse var overtændt, da brandvæsenet nåede frem


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mindre værkstedsbygning på Lille Veksøvej mellem Stenløse og Veksø i Egedal Kommune stod i lys lue, da mandskab fra Frederiksborg Brand og Redning nåede frem tre kvarter efter midnat.

- Bygningen var overtændt. Vi satte slukningsarbejde i gang og måtte tilkalde assistance fra stationen i Ballerup, fortæller indsatsleder Peter Cowland, der rykkede ud til branden fra Falckstationen i Stenløse.

-Der var ingen mennesker i bygningen, men der var to heste. Dem havde beboerne fået ud ved egen hjælp, inden vi nåede frem, siger han til TV 2 Lorry.

Slukningsarbejdet fortsatte indtil klokken 05, søndag morgen, og da brandvæsenet forlod stedet, blev to medarbejdere tilbage, som brandvagter.

- Der var dele af bygningen, som var styrtet sammen, og det brændte stadig, men vi kunne ikke komme derind, fordi der stadig var nedstyrtningsfare. Derfor efterlader man brandvagter, forklarer Peter Cowland.

Brandvagternes opgave er at holde øje med, om de resterende flammer og gløder skulle kunne finde på at blusse op igen og sprede sig.

- Jeg skal selv derud igen i løbet af morgenen, lyder det fra indsatslederen.

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
billige boliger udskydes

Mange billige boliger bliver udskudt eller aflyst

Line Dupont

148.000 følger med: Line bygger alt i alle rum

Vis mere