En vild historie: Dengang der var Formel 1 i Roskilde

Én gang i Danmarkshistorien er der kørt Formel 1 løb i Danmark. Det var i 1961 i Roskilde og det lille eventyr genfortælles nu i "En vild Historie"

Billetten kostede tre kroner, og det blev en kæmpe begivenhed for op mod 40.000 borgerne, da Roskilde Ring i 1961 lagde asfalt til et ægte Formel 1 løb. Det fortæller formidlingsinspektør Astrid Orsleff Hansen fra Roskilde Museum.

I serien "En Vild Historie" tager journalisterne Frank Thøgersen og Oliver Fjalland rundt i hovedstadsregionen, for at få fortalt og genfortalt nogle af de helt utrolige historier vores nærområder gemmer på. 

I Roskilde løber de blandt andet også ind i historien om kredslægen Margrethe Glud, som var en meget bestemt og usædvanlig dame. Ikke bare fik hun, trods store udfordringer, sat en stopper for badning i den dengang forurenede Roskilde Fjord, hun sørgerede også for at tvinge tre mænd med den smitsomme kønssygdom syfilis i behandling. Hvis de nægtede, ville hun offentliggøre deres navne i avisen.

Du kan se det nye afsnit af ”En Vild Historie” fra i aften kl. 19.55 på tv-kanalen Lorry+, eller du kan se de vilde historier fra både Roskilde, Køge, Hvidovre og Værløse her.

Sidste afsnit i serien får premiere i næste uge, hvor der findes vilde historier frem i Helsingør. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik