Ditte blev truet og kidnappet: Nu demonstrerer hun med 10 "døde" kvinder

Hundredevis af demonstranter troppede op foran Christiansborg i forbindelse med Folketingets åbning.

Christiansborg Slotsplads dannede tirsdag rammen for flere demonstrationer fra forskellige organisationer.

Folketingets åbning er nemlig, ifølge flere af arrangørerne bag demonstrationerne, den perfekte dag at få sit budskab igennem.

En af de organisationer, der var mødt op, var Center for Magtanalyse, som arbejder for at forebygge og bekæmpe vold mod kvinder og kvindedrab.


På slotspladsens kolde brosten lå derfor 10 unge kvinder, som skulle symbolisere de 10 kvindedrab, der hidtil er begået i Danmark i år.

Statistisk set sker der 12 kvindedrab om året i Danmark, hvoraf overvægten er partnerdrab.

Tidligere voldsoffer bag Center for Magtanalyse

En af dem, der har oplevet et voldeligt forhold på egen krop, er Ditte Bjerregaard, som TV 2 Lorry møder foran Christiansborg.

- Den vold, jeg blev udsat for, startede med at være meget psykisk, og den resulterede i, at han truede med at slå mig ihjel. Til sidst kidnappede han mig. Det skræmmende ved min historie er, at der er mange, der kan genkende den udsathed og den rækkefølge, som volden kommer i, siger Ditte Bjerregaard.

Det lykkedes dog Ditte Bjerregaard at vriste sig fri af forholdet. Men alligevel var hun ikke fri af de traumatiserende oplevelser, som havde sat sig i hende. Oplevelser, som hun havde svært ved at finde hjælp til at behandle.

- Jeg oplevede, at der faktisk ikke var særlig meget hjælp at hente. Det krævede utroligt mange ressourcer at finde og opsøge den rette hjælp, siger Ditte Bjerregaard.

På baggrund af den manglende hjælp stiftede hun i 2019 Center for Magtanalyse, for derigennem at kunne hjælpe andre kvinder i samme situation.

De ti kvinder på jorden symboliserer de ti kvindedrab der har været i Danmark i år.
De ti kvinder på jorden symboliserer de ti kvindedrab der har været i Danmark i år.
Foto: Katrine Angel / TV 2 Lorry

Demokratiets dag

Signe Skovgård Petersson er projektleder i Center for Magtanalyse, og hun fortæller, at det ikke er uden grund, at de har valgt at lave deres aktion på folketingets åbningsdag.

- Det er jo på mange måder demokratiets dag. Vi står måske overfor en ny valgperiode, og derfor synes vi, det er vigtigt at sætte fokus på problemet, siger Signe Skovgård Petersson.

Hun håber derfor på, at dagens aktion, kan danne grundlag for politisk handling.

- Vi håber, at vi kommer til at se en reel finansiering af handleplanen og en reel vilje til at forebygge vold og drab, siger Signe Skovgård Petersson.

Det var ikke kun Center for Magtanalyse, der i dag var mødt op på pladsen foran Folketinget. Også 'Den Grønne Ungdomsbevægelse' var til stede med flere hundrede unge mennesker, der slog på på tromme for klimaet.

Ifølge Mette Susgaard, som er talsperson for Den Grønne Ungdomsbevægelse, så var det heller ikke tilfældigt, at det lige var i dag, på Folketingets åbningsdag, at de valgte at demonstrere.

- Der er en stor bevågenhed. Politikkerne går jo lige her forbi, når de skal over i kirken, siger Mette Susgaard.

Hun håber derfor, at demonstrationen kan være med til at minde politikerne om den grønne dagsorden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik