’NEJ!’, råbte en mand, og så blev der bomstille ved Venstres valgfest

Det lod vente på sig, men da de sidste resultater fra københavnske valgsteder tikkede ind, brød festen løs i den ene ende af Christiansborg. I den anden blev der bomstille.

Linea Søgaard-Lidell (V) betragter med uro i kroppen storskærmen. 99,8 procent af stemmerne er optalt, og mandatprognosen viser 86 til rød blok, 16 til Moderaterne og 73 til blå blok.

Umiddelbart tyder det på komplicerede forhandlinger med Lars Løkke Rasmussen (M) som kongemager, og hvem ved, måske Jakob Ellemann-Jensen (V) som statsminister.

Selv er Linea Søgaard-Lidell ikke sikker på, om hun bliver valgt til Folketinget. Længe har meningsmålinger tilsagt, at Venstre skulle få to mandater i Københavns Storkreds, og så ville hun ligge lunt i svinget sammen med enten partifællerne Jan E. Jørgensen eller Martin Geertsen til en valgperiode på Borgen.

Sådan så det ud, da folketingskandidaten sagde ja til, at TV 2 Lorry kunne følge hende på valgaftenen.

Men nu har billedet ændret sig.

Klokken er lidt over halv et, og Europaparlamentsmedlemmet fra Venstre står nu midt i partiets valgfest på Christiansborg, hvor stemningen er noget lunken. Et skidt valgresultat til partiet generelt lægger en dæmper på stemningen, og for Linea Søgaard-Lidells vedkomne ser det heller ikke let ud.

- Det er afgrunden, der kalder

Venstre står til et enkelt mandat i Københavns Storkreds. Det ser mere end svært ud for den 35-årige politiker, for konkurrencen er hård i partiet, hvor især Jan E. Jørgensen (V) ventes at trække en del københavnske stemmer.

- Altså, vi var da i lidt bedre i humør, da vi kom, end vi er nu. Men vi har gjort, hvad vi kan. Så. Let’s see, siger hun og stopper brat, da en person bag hende brølende udbryder ’NEJ!’ og alles øjne rettes mod storskærmen.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

- Fuck, udbryder Linea lavmælt ved synet af grafikken på storskærmen, der skifter og nu sender i stedet sender 87 mandater til rød blok.

Med tre nordatlantiske mandater i retning af samme blok ser det nu ud til, at Socialdemokratiet står med mere end gode kort på hånden, når regeringsmagten skal forhandles. 100 procent af stemmerne er talt op. Resultatet er klart.

Et dårligt valg for Venstre er nu blevet værre.

En lang pause med stilhed følger, og en tidligere summende sal er nu ganske tavs.

- Det er simpelthen utroligt, siger en person ved siden af den skuffede V-politiker.

- Det er afgrunden, der kalder, siger en anden.

(Artiklen fortsætter efter tabellen.)

Stemmefordeling
Hele landet

0 % optalt

Next time

Omtrent en halv times tid senere har partileder Jakob Ellemann-Jensen holdt sin alt andet end festlige tale, og Venstres valgfest er døende.

Linea Søgaard-Lidell har holdt sig opdateret på resultaterne på sin telefon. TV 2 sender et enkelt mandat til Venstre i København, Berlingske to. Hun håber på, at sidstnævntes holder stik, mens hun søger mod døren.

- Hvad fanden. Next time, siger hun til en slukøret kampagnemedhjælper på vejen ud.

Med ryggen til festen forlader hun Borgen.

- Formanden har talt. Det var simpelthen ikke det valg, vi drømte om. Ja. Nu skal vi… De personlige stemmer tikker ind i morgen, og det kommer vi til at sidde og følge med i, siger hun og gentager Berlingskes prognose om to mandater til partiet i København.

- Så. Alt er up in the air, siger hun.

Nu skal hun op at hente sit få måneder gamle barn, der ligger og sover i et lokale ikke langt fra valgfesten. Så skal hun hjem at sove. Og så skal hun som det første onsdag morgen tjekke resultaterne og de personlige stemmer, som de tikker ind.

283476-3ba5ab8f.jpeg
283476-3ba5ab8f.jpeg
V
Venstre
Linea Søgaard-Lidell
Født 30/3/1987

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik