Butik blev smadret i voldsom eksplosion: "Det er frustrerende"

Blå Kors-butikken i Humlebæk fik smadret store dele af facaden, da ukendte gerningspersoner i februar måned sprængte en hæveautomat nær butikken i stykker.

Lidt over to uger efter, at en voldsom eksplosion ødelagde store dele af butikkens facade, er Blå Kors-genbrugsforretningen i Humlebæk Centeret fortsat lukket.

Glasruderne er erstattet af træplader, og et lille skilt i indgangspartiet oplyser eventuelle kunder om, at de desværre er gået forgæves.

Nok var Blå Kors ikke målet, da ukendte gerningspersoner natten til den 22. februar sprængte facaden i stumper og stykker, men butikken blev alligevel så ødelagt i eksplosionen, at den siden har været lukket.

Og det er frustrerende, forklarer Christian Bruun, der er funktions- og områdeleder i Blå Kors Genbrug.

- Vi vil gerne bare hurtigst muligt i gang med at få sat butikken i stand igen, så vi kan komme i gang med at samle penge ind til udsatte mennesker i Danmark - det er jo det, vi er her for, udtaler han i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

eksplosion humlebæk centerert
Foto: Blå Kors

Håber at få dækket tabt indtjening

Lederen tilføjer, at årsagen skal findes i et forsikringslimbo. En sag mellem Blå Kors’ eget forsikringsselskab samt ejerne af bygningen trækker ud.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med ejerne, og de hjælper os med at komme videre. Vi arbejder på i første omgang at kunne åbne halvdelen af butikken op, siger Christian Bruun.

Han tør dog ikke spå om, hvorvidt forsikringen vil dække den tabte indtjening for lukkeperioden.

- Vi håber, at forsikringsselskabet også vil dække den tabte indtjening - ellers er det penge til udsatte mennesker i Danmark, som vi mister på det her, og det vil jo gøre hele situationen endnu mere ærgerlig, udtaler funktions- og områdelederen.

Indtil videre er det forventningen – og forhåbningen – at butikken, hvorvidt det så er det hele eller den halve, kan genåbne mod slutningen af marts.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik