Aggesen om milliongevinst ved boligsalg: Det har ikke været styrende for os

Ombudsmanden lukker sagen om Frederiksberg-borgmesters opdeling af lejlighed, men sagen om Simon Aggesens (K) spektakulære bolighandel er ikke slut endnu.

Mens Folketingets Ombudsmand torsdag lukkede sagen om Simon Aggesens (K) bolighandel, udtaler Frederiksberg-borgmesteren sig nu for første gang i lang tid om den opsigtsvækkende boliggevinst.

Simon Aggesen er glad for, at sagen er afsluttet og afviser over for TV 2 Lorry samtidig anklager om kynisk boligspekulation.

- Vi købte ikke lejligheden for at dele den op, og det er jo det, sagen egentlig drejer sig om. Vi købte lejligheden for at skabe et hjem for vores familie, siger Simon Aggesen, der tidligere ikke har ønsket at udtale sig om ombudsmandens undersøgelse, da han betegnede sig selv som inhabil.

quote Vi købte ikke lejligheden for at dele den op

Simon Aggesen

Men du har stadig høstet en gevinst på 11 millioner kroner. Kan du forstå, at der er nogen, der har tanken, at det er med henblik på at score en gevinst?

- Det er ikke det, der har været styrende for os, siger Simon Aggesen til TV 2 Lorry.

Tjente 11 millioner kroner

I slutningen af september beskrev Ekstra Bladet, hvordan Simon Aggesen i 2016 købte en 460 kvadratmeter stor lejlighed på Frederiksberg til 9,5 millioner kroner - en pris, der lå langt under prisniveauet i området på det tidspunkt.

Han delte den op i to og solgte først den ene, siden den anden. Dermed fik han i løbet af knap fire år en nettofortjeneste på i alt 11 millioner kroner.

Simon Aggesen har selv offentligt talt imod korttidsspekulation på boligmarkedet, som er blandt hans mærkesager.

Mens sagen rullede i medierne, sendte ombudsmanden en række spørgsmål om inhabilitet til Frederiksberg Kommune om kommunens behandling af sagen.

Herunder, om Simon Aggensen, der på daværende tidspunkt var medlem af kommunalbestyrelsen, havde deltaget i eller på anden vis haft en rolle i kommunens behandling af Aggensens private sag.

Af det materiale, som Frederiksberg Kommune har sendt til ombudsmanden, fremgår det dog, at Simon Aggensen ikke har deltaget i eller på anden måde har haft en rolle i forhold til kommunens behandling af sagen.

Ombudsmanden lukkede sagen torsdag ved blandt andet at skrive til Frederiksberg Kommune, “at han (ombundsmanden, red.) ikke har grund til at tro, at der er sket en overtrædelse af regler om inhabilitet i forbindelse med behandlingen af sagen om tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters lejligheder.”

Erhvervsstyrelsen gransker fortsat sagen

Tilbage står dog endnu spørgsmålet, om Simon Aggesen købte lejligheden for billigt af Bibelskolen, og dermed risikerer et økonomisk efterspil. Her behandler Erhvervsstyrelsen fortsat en redegørelse, som styrelsen har modtaget fra Bibelskolen.

Simon Aggesen, er du bekymret for den del?

- Nej det er jeg ikke. Nu har Erhvervsstyrelsen jo bedt om en redegørelse fra sælger, og den skal de selvfølgelig have lejlighed til at forholde sig til i god ro og orden, siger han.

Tidligere har en ekspert over for TV 2 Lorry fortalt, hvordan sagen kan komme til at skade Det Konservative Folkeparti ved kommunalvalget næste år.

Hvordan, tror du, at vælgerne, vil se på den her sag?

- Jamen, det må vælgerne tage stilling til og ultimativt ved kommunalvalget.

Du er ikke angst for, at det får indflydelse på De Konservatives resultat ved valget?

- Jeg er ydmyg omkring den opgave, som jeg har fået, og jeg tager det seriøst hver evig eneste dag. Og det er også derfor jeg glæder mig over, at vi nu forhåbentligt kan komme til at tale om noget andet, nemlig alle de mange gode beslutnigner som bliver truffet i den her by.  

Simon Aggesen har været borgmester i Frederiksberg siden 2019, hvor han overtog fra forgængeren Jørgen Glenthøj (K). Han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 2009. Ved kommunalvalget i 2017 fik han 1613 stemmer - hvilket var næstflest i Det Konservative Folkeparti efter Jørgen Glenthøj og fjerdeflest af alle kandidater på Frederiksberg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik