Blev lukket på grund af konkurs: Nu kan DAC-uddannelsen alligevel fortsætte

Selskabet bag DAC-uddannelsen på Frederiksberg gik konkurs for tre uger siden, men nu har de studerende fået en hjælpende hånd fra Behandlingscenter Tjele, så uddannelsen kan fortsætte.

De studerende på DAC-uddannelsen har betalt 130.200 kroner for den private uddannelse, der i alt tager 18 måneder. Drømmen for de studerende er at arbejde som misbrugskonsulenter og med forebyggelse.

Men de drømme bristede for 3 uger siden, hvor de med få måneder tilbage fik at vide, at selskabet bag uddannelsen var gået konkurs. Men nu er der endelig gode nyheder, for Behandlingscenter Tjele har fortalt, at de tager over, så de studerende kan blive færdiguddannet.

- Jeg er utrolig lykkelig, og det er mine medstuderende også. Det, der er blevet gjort, er tydeligvis blevet gjort af mennesker, der har et utrolig varmt hjerte. Jeg er rørt af den håndsrækning, og det siger også meget om branchen, at det er folk, der gerne vil hjælpe andre mennesker, fortæller Marcus Mossalski, der er en af de studerende på DAC-uddannelsen.

DAC-uddannelsen

  • Uddannelsen Danish Addiction Counselor (DAC) blev oprettet i 1992 af Frederiksberg Centeret, der siden 1990 udførte dagbehandling af afhængige.

  • I august 2018 gik Frederiksberg Centeret, herunder DAC-uddannelsen, konkurs.

  • Uddannelsen blev dog drevet videre af Frank Edvard Hansen, Erik Edvard Hansen og Anne Sofie Broe Hansen, der også var ejere frem til konkursen den 8. november 2023.

  • Med DAC-uddannelsen kan du søge job som misbrugskonsulent eller forebyggelsesmedarbejder. Det kan være inden for både private og offentlige institutioner og virksomheder.

  • Uddannelsen koster 130.200 kroner (2022). Praktiktiden er ulønnet. Uddannelsen er SU-godkendt. Det betyder, at man som studerende kan søge SU under skoleopholdet, herunder hjælp til dækning af undervisningsafgiften. 

Kilder: Cvr-registret, UddannelsesGuiden og årsrapport for DAC-Uddannelsen ApS.

Behandlingscenter Tjele har flere centre i landet, hvor de behandler personer i alkoholmisbrug, medicinafhængighed og misbrug af andre rusmidler. Ifølge Marcus Mossalski går behandlingscenteret nu ind og dækker for de ekstraudgifter, der er i forbindelse med, at uddannelsen nu skifter hænder.

Men selvom det nu er nogle andre, der står for uddannelsen, så kommer den ikke til at ændre sig særligt meget. For Behandlingscenter Tjele har haft de studerende med på råd i hele processen.

- Det bliver den samme semesterplan, fag og undervisere, for det havde vi nemlig et ønske om til dem. Så der er ingen ændringer, andet end det er nye lokaler, så det bliver den samme ånd. Det er så fedt, at vi har været involveret hele vejen, og de har lyttet til os, forklarer Marcus Mossalski.

Stor indsats fra flere sider

Københavns Professionshøjskole meldte kort tid efter konkursen ud, at de var klar til at forsøge at hjælpe. De søgte via Uddannelses- og Forskningsministeriet om at lave en diplomuddannelse i rusmiddelbehandling.

Og hvis uddannelsen var blevet godkendt, var skolen parat til at undersøge, om man kunne hjælpe de konkursramte studerende.

Men sideløbende har de studerende selv arbejdet i døgndrift på at finde andre løsninger.

- Da vi fik at vide, at uddannelsen gik konkurs, hev vi fat i alle dem, vi kendte i branchen, og jeg har været i praktik hos Tjele. Derfor hev jeg fat i dem, og de virkede hurtigt interesserede. Og der har været mange, som gerne ville hjælpe, siger Marcus Mossalski.

De studerende starter allerede undervisningen op på mandag, så de kan færdiggøre de sidste tre måneder.

For mange af de studerende bliver det dog en hård periode, for SU’en følger ikke med, og derfor kommer mange til at være presset på økonomien.

- Der er nogle udfordringer, fordi det ikke har været muligt at få SU-kompensation, så vi skal færdiggøre de næste 3 måneder uden SU. Nogle skal betale husleje og regninger, og det bliver jo svært, så folk skal arbejde ved siden af. Vi ved, det bliver hårdt, men vi brænder for det, så vi skal nok klare den, slutter Marcus Mossalski.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik