Oversigt

Seneste nyt

Dyrepassere mødte ind til nyfødt flodhest

Tirsdag morgen mødte dyrepasserne i Københavns Zoo ind til et forunderligt syn i flodhesteanlægget, da en af hunnerne lå med sin nyfødte lille unge.

- Det er altid en stor begivenhed, når vores dyr får unger – især når det gælder flodheste, da der typisk går fire år imellem hver fødsel. Så det er altså ikke noget, der lige sker hver dag, siger dyrepasser Charlie Pedersen.

Hunnen har været isoleret fra de andre flodheste i en uges tid, da hun viste tegn på at noget var ved at ske.

(Artiklen fortsætter under videoen.)

Se de første levende billeder af flodheste-ungen her. Foto: Frank Rønsholdt

- Vi kunne både se, at hendes yver blev større, men også, at hun var lidt mere aggressiv end normalt, så for en sikkerheds skyld blev hun lukket ind i en del af anlægget, hvor hun kunne være i fred, og hvor der er lavt vand. Flodheste føder ofte i vand, så det er vigtigt, at ungen bliver født et sted, hvor der ikke er dybt, så den risikerer at drukne, siger dyrepasseren.

Kender ikke kønnet

Endnu ved man ikke, hvilket køn flodhesteungen har, da man først undersøger og vejer den efter et par dage, men en nyfødt kalv vejer typisk omkring 40 kilo.

I den kommende tid skal moderen og ungen have ro til at finde hinanden, og kalven skal lære at svømme, før den kommer ud i det store anlæg. Derudover holder man lidt ekstra øje med den lille nyfødte.

- Den halter lidt på det ene ben, så det er selvfølgelig noget vores dyrlæger følger tæt. Vi håber på, at det bare er en sene, der er lidt problemer med og som sagtens kan rette sig, siger Charlie Pedersen.

En flodhestehun er drægtig i otte måneder, og man ved i ZOO, at parringen foregik i februar.

ZOO regner med, at ungen vil være klar til at hilse på gæsterne, når efterårsferien starter i næste uge.