Efter voldsom interesse: Store ændringer til Copenhagen Marathon 2023

Både Copenhagen Marathon og Copenhagen Half Marathon kommer til at opleve ændringer i 2023 i forhold til tidligere år.

Når de knap 40.000 løbere i år sætter de første skridt ved henholdsvis Copenhagen Half Marathon og Copenhagen Marathon, bliver det i nogle andre omgivelser end tidligere.

Den store interesse for at deltage i de to løb har nemlig fået arrangørerne til at ændre i start- og målområder, så der både er bedre forhold for løberne, men også bedre mulighed for at løbene kan vokse sig større med flere deltagere de næste år.

Og derfor bliver Copenhagen Marathon rykket fra Islands Brygge til i stedet at have start- og målområde ved Øster Allé på Østerbro, mens Copenhagen Half Marathon bliver rykket fra Øster Allé til at have startområde på Gammel Kongevej på Frederiksberg, mens målområdet bliver Frederiksberg Allé.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Et af verdens hurtigste løb

Copenhagen Half Marathon er kendt som en af verdens hurtigste ruter på distancen, og derfor er den kendt internationalt blandt verdens allerbedste løbere, da der er optimale forudsætninger for at slå verdensrekorden.

Det skete blandt andet i 2019, hvor kenyanske Geoffrey Kamworor barberede 22 sekunder af den tidligere verdensrekord, da han tilbagelagde de 21.0975 kilometer på 58 minutter og ét sekund.

Den rekord er senere blevet slået, men mulighederne for en ny verdensrekord i København blev understreget ved løbet i 2022, hvor hele 15 løbere kom i mål under den magiske grænse på en time.

Enorm interesse for at deltage

Og det kommer i første omgang især de omkring 25.000 løbere til halvmaratonet til gode, fortæller Dorte Vibjerg, der er administrerende direktør i Sparta, der står bag de to populære løb.

- Vi har været udfordret af, at vi ikke har kunne vækste på Øster Allé, fordi løberne kommer ind og ud af samme strækning. Og det har været et problem, da vi har et af verdens hurtigste løb og løbere, og vi har derfor ikke kunne nå at få de bageste løbere ud, inden de hurtigste kom ind. Men det bliver ændringen nu en løsning på, siger hun til TV 2 Kosmopol.

Der er enorm interesse for at deltage i de to løb fra både ind- og udland, og derfor håber Sparta at de med ændringen kan komme op på 30.000 løbere til Copenhagen Half Marathon over de næste år.

- I løbet af de næste år er det målsætningen at komme op på et større antal løbere, og samtidig vil vi gerne have alle med. Både eliten og motionisterne, og her kan vi se, at området på Frederiksberg er optimalt, siger Dorte Vibjerg.

Plads til familie og venner

Men selvom Copenhagen Half Marathon nu rykker væk fra Øster Allé, så kan borgerne på Østerbro fortsat se frem til at opleve nogle af verdens dygtigste løbere, når Copenhagen Marathons omkring 13.000 løbere overtager området som både start og slut på løbet.

Og også den ændring skal ses i lyset af bedre forhold for løberne og mulighed for at vokse fremadrettet.

- Når folk kommer i mål efter et maraton, vil de gerne samles med deres pårørende, og det er der langt bedre mulighed for på Øster Allé end Islands Brygge, fordi Fælledparken lægger lige op af målområdet, siger Dorte Vibjerg.

Ruterne for begge løb vil blive offentliggjort indenfor de næste par uger.

Den 44. udgave af Copenhagen Marathon finder sted den 14. maj, mens den 9. udgave Copenhagen Half Marathon finder sted den 17. september.