Erik har talt med fiskehejrerne i 21 år, men nu er han"flyttet" fra Frederiksberg Have

I mere end 21 år har Erik Andersen næsten hver dag gået en runde i supermarkederne på Frederiksberg for at se, om der er fisk på tilbud. 

Det er ikke til ham selv men til hans "anden familie", forklarer han, for han er ved at revne af dårlig samvittighed, hvis ikke han kigger forbi med middagsmad. 

Hans vante tilholdssted har altid været Frederiksberg Have, og familien, som han omtaler, er områdets fiskehejrer, der kan kende Erik på mere end 100 meters afstand.

Turister, hundeluftere, kondiløbere og børnehaver på tur har ofte fået sig en særlig oplevelse, og Erik har da også været omtalt i Frederiksberg Bladet, Berlingske og BT - ligesom han har fået sin egen radiodokumentar og tv-dokumentar. 

Den 15. januar 2020 skete der dog det, at Slots- og Kulturstyrelsen indførte et nyt fodringsforbud, og så var dét slut fra den ene dag til den anden. 

Målet med indsatsen er at skabe bedre og renere levesteder for vandlevende insekter, frøer, salamandre og fisk, lyder begrundelsen, og det accepterer Erik. 

Til gengæld har han ikke droppet fodringen. Han går stadig sine ture. Nu holder han blot til på den anden side af hegnet. 

Dansk Ornitologisk Forening støtter fodringsforbud

Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i København, der støtter op om Slots- og Kulturstyrelsens indsats i haverne.

 

- Fodring er som udgangspunkt altid en større fornøjelse for os mennesker, end det er en nødvendighed for fuglene, for ofte klarer fuglene sig faktisk bedre uden vores hjælp.


- Derudover efterlader fodring i vand store mængder uønsket næring, og det kan medføre en kraftig forurening af lige netop det vand, som mange af fuglene lever i, udtaler Ingelise Aarøe Petersen, der er formand DOF København.

Optagelserne her er fra februar - før nedlukningen af Danmark på grund af Covid-19. Erik holder stadig til i området omkring Allégade på Frederiksberg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik