Flodhesteungens første tur i det dybe vand

Den lille dame klarede turen i fin stil. Næste punkt er, at hun skal have et navn, og det kan man være med til at stemme om.

Den kom til verden i København Zoo for 16 dage siden. En "lille" flodhesteunge, som vejede 40-50 kilo.

I dag var det så tid til at komme ud at svømme i det dybe bassin. Tæt fulgt af ungens 29-årige mor, som tidligere har født fire flodhesteunger i København Zoo.

Og som det fremgår af videoen til denne artikel, klarede hendes seneste afkom, opgaven i fin stil. 

 TV 2 Lorry den 28. november.

Ungen, som er en lille dame, har endnu ikke noget navn. Men tre bud fra dyrepasserne er i spil; nemlig Zambezi, Yala og Oba.

Hvilket navn, det bliver, er endnu ikke afgjort. Frem til tirsdag kan man på København Zoos Facebookside stemme på det navn, man bedst synes passer på flodhesteungen.

Fra København Zoos Facebookside, hvor man kan stemme på det navn, man synes bedst passer til den flodhesteungen.
Fra København Zoos Facebookside, hvor man kan stemme på det navn, man synes bedst passer til den flodhesteungen.

I 2013 besluttede Zoo at få en mere ensartet måde at navngive dyrene på.

- Tidligere var det lidt af et virvar, nogle havde menneskenavne, og en anden hed måske "Brunplet". Så besluttede man, at navnet enten skal have noget med dyrets zoologi eller oprindelsesland at gøre, fortæller presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck. 

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Og det krav lever de tre forslag op til. For det er navne på afrikanske floder - i henholdsvis Zambia, Kenya og Nigeria.

Navnet bliver brugt af dyrepasserne, når de træner dyrene. Ikke til at optræde, men for eksempel kan træningen bruges, så dyrene kan vænnes til at få taget taget blodprøve. Dermed kan man i en række tilfælde undgå at bedøve dem.

Eller man kan bedøve dem uden større dramatik.

- Forleden så jeg for eksempel en chimpanse, der skulle i fuld bedøvelse, fordi den skulle til tandlæge, fortæller Jacob Munkholm Hoeck. 

Aben var så godt trænet, at den selv stak skulderen frem, så den kunne blive stukket.

Spørg Os - Afstemning

_