Historisk restaurant genåbner: Har igen fået ny ejer

For restauranten Sans Souci har de sidste tre måneder været tumultariske. Sans Souci stod egentlig til at lukke, men nu tyder alt på, at restauranten kan åbne igen.

"Godt værtsskab, hyggelig stemning og velsmagende mad er nøgleordene, når vi igen slår dørene op i februar 2023."

Sådan står der på en seddel på vinduerne ind til Frederiksberg-restauranten Sans Souci, der ellers har været lukket siden oktober.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Her er sedlen, der nu hænger på restaurantens vinduer.
Her er sedlen, der nu hænger på restaurantens vinduer.
Foto: Privat foto / Leif Romanoff

Restauranten har fået en ny ejer, Jakob Knudsen, og det viser sig, at Jakob Knudsen ikke er den eneste nye ejer, Sans Souci har haft de sidste tre måneder.

For da den tidligere ejer Carsten Vinding måtte dreje nøglen om i oktober på grund af energikrise, inflation og en større huslejestigning, stod Jakob Blom, Kristian Willumsen og Alberte Kryger Sander klar til at overtage stedet.

To af dem ejede også Sans Souci fra 2014 og frem til 2019. 

- Da vi solgte restauranten i tidernes morgen, havde vi indtrædelsesret, så hvis det skulle gå galt, kunne vi komme tilbage igen, fortalte Jakob Blom kort tid efter restauranten lukkede.

Men allerede inden stedet nåede at genåbne, valgte de gammel-nye ejere altså at sælge stedet videre igen. Det skete i slutningen af ugen.

- Det er en charmerende restaurant, men vi ejer også spisestederne Promenaden, Frederiksberg Smørrebrød og Holly, så vi har meget travlt. Og samtidig har vi vurderet, at det er en svær tid at åbne en ny restaurant i med inflationen, høje priser på råvarer og de høje energipriser, forklarer Alberte Kryger Sander.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra den nyeste ejer, Jakob Knudsen, søndag, men i Facebook-gruppen "Vi der holder af Frederiksberg og bor her" kan man se, at flere Frederiksberg-borgere glæder sig over, at stedet ser ud til at genåbne.

En historisk restaurant

Restauranten har haft mange ejere gennem tiden. Mest kendt er dog Dorte Bülow, den tidligere stripper og ekskæreste til Simon Spies, der fra 1981 gjorde Sans Souci til et stamværtshus for mange skuespillere, kendte kunstnere og forretningsfolk.

- Der er jo meget teateraktivitet ved Frederiksberg Allé, så der mødte man ofte nogen, man kendte. De var tit på Sans Souci til frokost, når de var færdige med prøverne oppe på Betty Nansen Teatret eller Aveny-T, og fik en bid brød og et par glas, inden man gik hjem, har byhistoriker Allan Mylius Thomsen tidligere fortalt.

Få hele Sans Soucis historie her


  • Frederik den Stores rokokoslot

    1745-1747

    000_1ja2fx-1920x1081we

    Navnet på restauranten kan føres helt tilbage til den preussiske Frederik den Store, der i 1745 opfører rokokoslottet Sanssouci i Postdam ved Berlin i samarbejde med arkitekten G.W. von Knobelsdorff. 

    Her opholdt kongen og hans gæster sig hvert år i sommermånederne. 

  • J. M. Quists landsted

    1798

    Murermesteren J. M. Quist opførte i 1798 landstedet Sans Souci på Frederiksberg Allé, opkaldt efter det tyske slot.

  • Frederiksberg blev sin egen kommune

    1857

    J. M. Quists landsted overlevede blot 60 år, da Frederiksberg i 1857 blev en selvstændig kommune, og i forbindelse med udviklingen af den nye bykommune blev landstedet Sans Souci revet ned.

  • Fødslen af restaurant Sans Souci

    1902

    275755681_10225539400926998_2335999562563172317_n

    I 1902 åbnede restaurant Sans Souci på hjørnet af Gammel Kongevej og Madvigs Allé på Frederiksberg. 

  • Restaurantens nye lokaler

    1908

    I 1908 lukkede restauranten, og dens lokaler blev i stedet indrettet til flere butikker. Men restauranten levede videre i nabolokalet, på Madvigs Allé nummer 15, med restauratør Andreas Petersen bag roret. 

  • Restauranten skifter hænder

    1908-1926

    Andreas Petersen nåede kun at eje Sans Souci i kort tid, før han overdrog den til Vilhelm Hansen, som efter nogle år solgte den videre til overtjener Henriksen fra Schultz Varieté. 

    Henriksen sad ved roret under Første Verdenskrig og formåede at udvikle forretningen til en af de største og hyggeligste vinstuer på Frederiksberg. 

  • Moderne ombygning

    1927

    Overtjener Henriksen døde i 1926, og i 1927 blev Sans Souci solgt til restauratør Karl Petersen. 

    Han moderniserede og ombyggede restauranten og kørte den videre efter princip om gode varer til billige priser. 

    Karl Petersen døde pludseligt i 1934, hvorefter hans enke drev restauranten videre. 

  • Jetsetter køber sig ind

    1981

    20210603-192936-1-1920x1077we

    I 1981 overtog den tidligere stripper og ekskæreste til Simon Spies Dorte Bülow og hendes nu afdøde mand Preben Bülow Sans Souci. 

    Her tog stedets popularitet for alvor fart og blev et stamværtshus for mange skuespillere, kendte kunstnere og forretningsfolk. 

  • Jakob Blom og Kristian Willumsen overtager

    2014

    I 2014 solgte Dorte Bülow restauranten til Jakob Blom og Kristian Willumsen, som endnu engang renoverede og moderniserede stedet.

  • Carsten Vinding får overdraget nøglerne

    2019

    sans souci

    I 2019 solgte Jakob Blom og Kristian Willumsen Sans Souci til Carsten Vinding, der også stod bag den franske restaurant La Bonne på Smallegade på Frederiksberg, men som han frasolgte for at kunne fokusere på at drive Sans Souci.

  • Sans Souci lukker

    1. oktober 2022

    Restauratør Carsten Vinding må lukke og slukke Sans Souci, da han ikke længere kan få forretningen til at løbe rundt.

  • Jakob Blom og Kristian Willumsen overtager

    Senere i oktober 2022

    De to tidligere ejere Jakob Blom og Kristian Willumsen køber stedet tilbage sammen med Alberte Kryger Sander.

  • Jakob Knudsen køber restauranten

    December 2022

    Allerede inden restauranten når at genåbne, får San Souci en ny ejer. Denne gang er ejerens navn Jakob Knudsen. Af en seddel på vinduerne ind til restauranten fremgår det, at stedet igen slår dørene op for gæster i februar 2023.




Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik