Oversigt

Seneste nyt

Kommune: Tyveri hvis medarbejdere lader op på arbejdspladsen

Frederiksberg Kommune har meddelt sine medarbejdere, at hvis de foretager private opladninger af løbehjul, el-cykler - og mobiltelefoner på arbejdspladsen - så er det på linje med tyveri.

Opdateret 15:44
Opdateret med citater fra kommunaldirektør Stig Henneberg

Det er det juridske medie K-News, der er kommet i besiddelse af en mail til medarbejderne i Frederiksberg Kommune. Mailen kommer fra en af kommunens afdelingschefer, og han skriver:

- Jeg kan forstå, at der er enkelte medarbejdere, der oplader deres private elcykler, løbehjul, diverse batterier til telefoner, iPads og lignende. Det er ikke tilladt – faktisk på linje med tyveri, hedder det i mailen ifølge K-news.

TV 2 Lorry har kontaktet Frederiksberg Kommune, som bekræfter mailen, men også giver udtryk for, at sagen er lidt mere nuanceret. I hvert fald skriver driftschef i kommunens grønne forvaltning, Peter Lassen:

- Frederiksberg Gartner- og Vejservice har på baggrund af konkrete tilfælde, hvor medarbejdere blandt andet har opladet private elcykler på arbejdet, skrevet en mail for at præcisere, at opladning af privat udstyr i større omfang ikke må finde sted på arbejdspladsen. I praksis har vi en fleksibel tilgang, hvor vi tager hensyn til medarbejdernes dagligdag.

Han tilføjer:

- Vi skal selvfølgelig også have en god dialog om det med alle ledere og medarbejdere om det her, og hvis nogen er i tvivl, er de altid velkomne til at kontakte ledelsen.

Legitimt forbud

K-News har forelagt sagen for en jurist, Peter Breum, partner og advokat hos SIRIUS Advokater, som har speciale i arbejds- og ansættelsesret. Og han kalder forbuddet legitimt.

- Kommunen er berettiget til at gå ud og sige, det vil man ikke have. Det er en meget firkantet måde at kommunikere det på, og det kan godt gå hen og blive meget rigidt, specielt med mobiltelefoner, siger han til mediet.

Kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune, Stig Henneberg, erkender onsdag eftermiddag i et skriftligt svar til TV 2 Lorry, at tonen i mailen er "i lidt firkantede vendinger", men tilføjer:

- Det er ikke et udtryk for en ændret eller skærpet politik på området i Frederiksberg Kommune.

- Frederiksberg Kommune har ikke egentlige retningslinjer for medarbejderes opladning af privat udstyr på arbejdspladsen. Vi ønsker ikke rigide regler, men sund fornuft og en fleksibel tilgang, der tager hensyn til medarbejdernes dagligdag.