Nudist eller bare nysgerrig? Nu kan du gå nøgen i teatret

Der er nudister og nøgenløb, og så er der nøgen forestilling, hvor publikum smider tøjet og ser teater. Teater inviterer publikum til særlig nøgenforestilling.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du går og overvejer at prøve nudisme af, så kan det være, du skal tage en tur i teateret. 

Betty Nansen på Frederiksberg inviterer nemlig gæster til nøgenteater, hvor publikum opfordres til at smide tøjet. 

Ja, du læste rigtigt. Publikum inviteres indenfor til en særforestilling, hvor det er tilladt at smide gevandterne, mens forestillingen ruller.

quote Som teater vil vi gerne give publikum en ekstraordinær oplevelse af et kunstværk, som man reagerer helt fysisk på, og det tager vi til yderste konsekvens med det her arrangement

Eva Præstiin, producent og direktør på Betty Nansen Teatret

Den lidt atypiske forestilling hedder noget så uskyldigt som 'En skærsommernatsdrøm', og den handler om at give slip på selvkontrol, forestillinger om kærlighed og kroppen.

- Vi har leget med tanken om, hvordan vi kan få publikum til at mærke kontroltabet og ikke bare betragte det på en scene. Som teater vil vi gerne give publikum en ekstraordinær oplevelse af et kunstværk, som man reagerer helt fysisk på, og det tager vi til yderste konsekvens med det her arrangement, siger Eva Præstiin, som producent og direktør på Betty Nansens teatret.

Mærk det bløde teatersæde på din bare hud

Forestillingen kommer til at foregå sådan, at når publikum ankommer, får de udleveret en badekåbe og en mulepose. På balkonen er der indrettet både dame- og herreomklædning, så man kan klæde sig af. Helt af.

Når alle så sidder splitternøgne i ens badekåber, bliver der talt ned til nul, og badekåberne åbnes samtidig.

- Det er selvfølgelig med et glimt i øjet, men det er også ment som reel udfordring, som vi tror på, at vores publikum har mod på at tage op, siger Eva Præstiin.

Forbudt at fotografere

Man kan i pausen få den helt særlige oplevelse at nyde en forfriskning helt og aldeles bundløs kun iført badekåbe.

Dog pointerer teatret, at der på intet tidspunkt af aftenen må tages billeder, dels af hensyn til de andre gæster, men også fordi teatret ønsker, at dets publikum skal forsøge i vid udstrækning at være til stede, uden at skulle dokumentere noget.

quote Alle fremstillinger af os selv er i dag så iscenesatte. Med den konstante selviscenesættelse og dokumentation har vi fået en underlig distance til vores egen krop

Elisa Kragerup, kunstnerisk direktør på Betty Nansens Teatret

Teatret har også et andet mål med den opsigtsvækkende forestilling, nemlig at hylde alle kroppe, og det med en oplevelse ud over det sædvanlige.

- Alle fremstillinger af os selv er i dag så iscenesatte. Med den konstante selviscenesættelse og dokumentation har vi fået en underlig distance til vores egen krop. Vi ser hele tiden de her kroppe, der er tynde og redigerede, og drømmer om dem i stedet for at hvile i vores egen krop, siger Elisa Kragerup, kunstnerisk direktør på Betty Nansen teatret.

Hvis du gerne vil hylde kroppen, eller bare godt kunne tænke dig at sidde nøgen sammen med en hel masse andre mennesker kan billetter til forestillingen 14. november stadig købes.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

Vis mere