Peter Lund Madsen stiller op for Konservative

Hjerneforskeren og DR-værten springer ud som konservativ kandidat til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

Den kendte hjerneforsker og DR-vært Peter Lund Madsen stiller op til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

Det skriver Det Konservative Folkeparti i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Partiets medlemmer har ved et opstillingsmøde tirsdag placeret ham som nummer 11 på partiets liste til kommunalvalget til november. 

Ikke eneste kendis

Listen rummer også andre kendisser såsom den tidligere salgsdirektør i Star Tour. Stig Elling, tidligere folketingsmedlem Helle Sjelle og den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm. Mens Elling får et comeback, har Brian Holm fået smag for kommunalpolitik og tager hul på sin anden periode om vælgerne vil det. 

Formanden for Konservative på Frederiksberg, Claus Wagenblast-Franck, glæder sig over at have sammensat en liste, der er "meget bred". 

Er Frederiksberg-konservatismen en form for kendis-konservatisme?

- Det vil jeg ikke sige, det er. Nu er det jo ikke sådan, at bare fordi man har et arbejde, hvor man stikker næsen frem, så skal man afholde sig fra at gå ind i politik. Stig Elling har eksmepelvis leveret et godt stykke arbejde, da han sidst sad i kommunalbestyrelsen, siger han til TV 2 Lorry.

- Hvis du løber listen igennem, er det en bred liste af mennesker. Kendisserne er ikke prioriteret højt – men henover hele listen. Vi forsøger ikke at trække dem op på listen, tilføjer han. 

Har haft magten gennem 100 år

Det Konservative Folkeparti har gennem 100 år siddet på magten i kommunen i hjertet af hovedstaden, og fik ved sidste valg indvalgt 10 medlemmer af kommunalbestyrelsen. Det var partiets dårligste valg nogensinde.

Borgmester Jørgen Glenthøj, Kons., sidder med støtte fra Venstre, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik