Oversigt

Seneste nyt

Populær skøjtebane genopstår ved Frederiksberg Runddel

Skøjtebanen på Frederiksbergs Runddel genopstår denne vinter. Det bekræfter Frederiksberg Kommune over for TV 2 Kosmopol.

- Efter planen åbner skøjtebanen den 25. november, hvorefter man kan bruge den frem til den 25. februar. Datoerne er dog afhængige af vejrforholdene, siger Bodil Foss, fuldmægtig i kultur- og fritidsforvaltningen i Frederiksberg Kommune

Sidste år blev omdannelsen af pladsen til skøjtebane droppet som led i tiltag, der skulle nedbringe energiforbruget, og tidligere har coronapandemien også lagt banen på is. Bortset fra 2022 og 2020 har skøjtebanen ved indgangen til Frederiksberg Have ellers været fast inventar de seneste cirka 25 år.

Heller ikke i år tydede det på, at skøjtebanen på runddelen skulle blive til noget. Således havde forvaltningen i den økonomisk pressede Frederiksberg Kommune lagt op til, at man ej heller denne vinter etablerede skøjtebanen for at opnå en besparelse på i alt 320.000 kroner.

Derfor vækker den genopståede skøjtebane jubel hos Dan Norden, der de seneste små 25 år har stået for skøjteudlejning ved pladsen.

- Vi havde egentlig slet ikke regnet med, at den ville genopstå. Vi havde fået at vide, at der var stor sandsynlighed for, at den blev sparet væk. Derfor var det som at få en tidlig julegave, da vi fik at vide, at den ville komme. Så det er vi rigtig glade for, siger han til TV 2 Kosmopol.