Røde partier: Aggesen er færdig som borgmester

Afgående borgmester Simon Aggesen og De Konservative gik ellers frem med 3,3 procentpoint og er fortsat det klart største parti i kommunen.

Efter 112 år med er det slut med konservative borgmestre på Frederiksberg.

Det står klart efter, at de røde partier har holdt deres første konstituerende møde, efter at de tidligere på aftenen sikrede sig flertallet på Frederiksberg. 

- Nu skal vi ind til vores respektive gruppeværelser og bagland. Vi er slet ikke kommet så langt endnu, at vi kigger efter borgmester, siger socialdemokratiets Michael Vindfeldt til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- Vi er meget overvældet over, at vi nu står her. Vi er allesammen overvældede og vi er glade. Frederiksbergborgerne har talt, og de har sagt, at det ikke skal være en fremtid med Simon Aggesen (K).

Også Lone Loklindt fra Radikale Venstre stemmer i: 

- Nu følger vi den plan, vi har lagt. Vi har ikke sagt, hvordan vi vælger borgmester i vores kreds.

- Så vender vi tilbage. Der er ingen krise – vi er faktisk super glade, konstaterer hun.

Taber trods fremgang

Med tirsdagens valgresultater har Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF og De Radikale  flertal med 15 mandater mod 14 hos De Konservative og Venstre.

Afgående borgmester Simon Aggesen og De Konservative gik ellers frem med 3,3 procentpoint til 40,4 procent af stemmerne og er fortsat det klart største parti i kommunen.

Enhedslisten med spidskandidat Pelle Dragsted bliver næststørst med 17,5 procent, mens Socialdemokratiet får 17 procent.

Forventet tæt løb

Gennem hele valgkampen har der været spået tæt løb mellem De Konservative og Socialdemokratiet.

I denne valgperiode har partiet været igennem et - nødvendigt vil nogen måske påstå - generationsskifte fra den aldrende Jørgen Glenthøj til den unge familiefar Simon Aggesen, som har forsøgt at profilere sig mere markant som borgmester over for byens stadigt flere yngre borgere.

Aggesen har dog været ramt af flere uheldige sager. Herunder den såkaldte boligsag.