Rødt flertal på Frederiksberg - Konservative ser ud til tabe kronjuvel

Hele valgkampen er der blevet spået tæt løb mellem Konservative og Socialdemokraterne på Frederiksberg.

Sidste stemmested er optalt, og det står nu klart, at der er rødt flertal på Frederiksberg. Og det ser ud til, at magten skifter på Frederiksberg.

Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF og De Radikale har flertal med 15 mandater mod 14 hos De Konservative og Venstre.

Borgmester Simon Aggesen og De Konservative er ellers gået 3,3 procentpoint frem til 40,4 procent af stemmerne og er fortsat det klart største parti i kommunen.

Enhedslisten med spidskandidat Pelle Dragsted bliver næststørst med 17,5 procent, mens Socialdemokratiet får 17 procent.

Dermed ser det ud til, at De Konservative mister den kommune, der de sidste 112 år har udgjort en grøn højborg i det ærkerøde København.

Forventet tæt løb

Gennem hele valgkampen har der været spået tæt løb mellem De Konservative og Socialdemokratiet.

I denne valgperiode har partiet været igennem et - nødvendigt vil nogen måske påstå - generationsskifte fra den aldrende Jørgen Glenthøj til den unge familiefar Simon Aggesen, som har forsøgt at profilere sig mere markant som borgmester over for byens stadigt flere yngre borgere.

Aggesen har dog været ramt af flere uheldige sager. Herunder den såkaldte boligsag.

Historisk øjeblik

Politisk kommentator Noa Redington kalder den en streg i regningen for De Konservative, der ellers har haft en god valgaften.

- Vi kigger ind i et historisk øjeblik. De Konservative går frem, men formår ikke at beholde flertallet, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det er en streg i regningen på en ellers stor konservativ aften. Men man kan trøste sig med, at Simon Aggesen går frem.